18. februar 2019
Først om tre år kan Hillerød Sportsrideklub igen være vært for store stævner. Ifølge Dansk Ride Forbund var flere forhold ikke i orden under stævnet i uge 29.

Foto: Allan Nørregaard
Først om tre år kan Hillerød Sportsrideklub igen være vært for store stævner. Ifølge Dansk Ride Forbund var flere forhold ikke i orden under stævnet i uge 29. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rideklub udelukket som stævnevært

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rideklub udelukket som stævnevært
Hillerød - 07. september 2018 kl. 06:18
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerød Sportsrideklubs afvikling af det seneste Agria DRF-mesterskab i springning for ponyhold har nu fået konsekvenser. Afviklingen af stævnet har resulteret i, at Hillerød Sportsrideklub ikke kan være vært ved store stævner i de kommende tre år.

Dansk Ride Forbund har frataget Hillerød Sportsrideklub retten til at blive tildelt B- og A-stævner og FEI-stævner (Det internationale rideforbund) i en tre års periode.

Det betyder, at HIS ikke kan stå for store stævner i perioden 2019-2021, som er den næste sæson.

Det skyldes, at der var en del ting, som ikke var i orden under stævnet ifølge formanden for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand.

- Der var flere forhold, som ikke var i orden ved sådan en type stævne. Bundforholdene i boksene skal selvfølgelig være i orden. Der lå murbrokker i bunden, og det kan man ikke tillade sig at tage opstaldningspenge for. Der skal ryddes op. Der lå gammelt skrammel rundt omkring og flød, hvilket kan være farligt, hvis en hest bliver vild. Der bare ikke ryddeligt, så der så indbydende ud, og så levede flere faciliteter ikke op til kravene, siger Ulf Helgstrand og fortsætter:

- Man skal have respekten for, at mesterskabsstævner er noget specielt. Vi kræver, der er optimale forhold og lidt feststemning i sådan en anledning. Det var simpelthen bare ikke godt nok, siger han.

På grund af de indrapporterede forhold blev der den 9. august holdt møde mellem HIS og Dansk Ride Forbund. Her var det Tom Olsen, der er formand for Hillerød Sportsrideklub, som repræsenterede HIS, og fra Dansk Ride Forbund var formand Ulf Helgstrand, og generalsekretær Jacob Gulmann, foruden sportschef Jan Stampe og formand for springudvalget Jakob Leth.

Formålet med mødet var ifølge Dansk Ride Forbund en evaluering og diskussion af DRF-mesterskabet. Flere deltagere og en stævnerapport har rejst kritik af flere forhold.

Konklusionen på mødet blev, at Dansk Ride Forbund har besluttet ikke at ville tildele Hillerød Sportsrideklub store stævner de kommende 3 år. Det betyder dog ikke, at Hillerød Sportsrideklub ikke kan holde stævner på lavere niveau såsom distriktsstævner.

Hillerød Sportsrideklub har ikke ønsket at udtale sig nærmere omkring sagen:

- Hillerød sportsrideklub har ikke yderligere kommentar til denne sag, men jeg kan oplyse, at vi har afholdt møde i sidste uge med Dansk Ride Forbund distrikt 2, som fortsat bakker os op som stævnearrangører, siger Tom Olsen, der er formand for Hillerød Sportsrideklub.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk