13. december 2017
Udsigten til at Forenede Service efter to års fravær skulle rykke ind og gøre rent på skoler og daginstitutioner i Hillerød Kommune, fik i sidste uge politikerne til at opgive udbuddet af rengøringen. Foto: Allan Nørregaard
Udsigten til at Forenede Service efter to års fravær skulle rykke ind og gøre rent på skoler og daginstitutioner i Hillerød Kommune, fik i sidste uge politikerne til at opgive udbuddet af rengøringen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rengøring: Forenede Service var billigst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rengøring: Forenede Service var billigst
Hillerød - 15. marts 2017 kl. 08:58
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var et tilbud fra det omstridte rengøringsselskab Forenede Service, der ikke kunne afslås, der i sidste uge fik Hillerød Kommune til at hjemtage rengøringen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forenede Service vandt størstedelen af udbuddet, da Hillerød Kommune for nyligt sendte rengøringen af de kommunale matrikler i udbud. På fire ud af syv delaftaler var Forenede Service billigst af de firmaer, der bød på opgaverne. Det viser en aktindsigt i den lukkede sagsfremstilling, som Frederiksborg Amts Avis har fået.

Det sker bare to år efter, at Hillerød Kommune i januar 2015 var igennem et juridisk slagsmål for at slippe for at have Forenede Service på lønningslisten. Sagen endte i en forligsaftale, som betød, at Forenede Service måtte betale 1.250.000 kroner til Hillerød Kommune og at kontrakten blev opsagt to år før tid.

Alligevel var selskabet blandt de virksomheder, der bød, da Hillerød Kommune sendte rengøringen i udbud igen. Og det var buddet fra Forenede Service, der i sidste uge fik politikerne til at opgive udbuddet og hjemtage rengøringen, fortæller viceborgmester Kirsten Jensen (S). Hun var noget overrasket over at Forenede Service bød på opgaven.

- Vi har erfaring med Forenede Service fra tidligere, hvor vi var nødt til at opsige samarbejdet med dem. Og jeg vil tro, det kom bag på en del af os, at de kastede sig ind i det igen, Men så kom buddet jo, og så skal de behandles som de andre, der har budt. Og konsekvensen var, at vi tog det hele hjem igen, siger hun.

Udover Forenede Service bød KN Rengøring, Rengoering.com og rengøringsselskabet Holst Gruppen på at gøre rent på Hillerød Kommunes skoler og daginstitutioner. Havde politikerne ikke annuleret udbuddet, ville kommunen have været tvunget til at lave en ny kontrakt med Forenede Service. Selskabet ville have fået til opgave at gøre rent på kommunens matrikler i Grønnevangskolens distrikt, Hillerød Vest Skolens distrikt, Byskolens distrikt og Hillerødsholmskolens distrikt. Hillerød Kommune skal nemlig give opgaven til det firma, der kan gøre det billigst - og det var Forenede Service.

De øvrige distrikter ville få gjort rent af selskabet KN Rengøring, som også står for rengøringen i nabokommuner som Frederikssund og Furesø.

Frederiksborg Amts Avis ville gerne spørge Forenede Service, hvorfor de vil arbejde for Hillerød Kommune igen, men det har ikke været muligt at få en kommentar.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk