19. maj 2019
Gammelt legetøj var der ikke meget af, men på enkelte stande var der forskellige køretøjer.
gallery icon

Se billedserie

Gammelt legetøj var der ikke meget af, men på enkelte stande var der forskellige køretøjer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekordmange besøgte Samlerdagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekordmange besøgte Samlerdagen
Hillerød - 22. oktober 2018 kl. 05:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 100 samlere var søndag samlet i FrederiksborgCentrets hal til Den Nordsjællandske Samlerdag. Det er fjerde gang, at messen finder sted, og i år fandt rekordmange frem til messen for at kigge, købe og få vurderet. I alt 1413 mennesker indløste billet, og det er 75 procent flere end sidste år.

- Jeg har helt ondt i armene, for jeg kan slet ikke få dem ned, siger arrangør Kennet Helmer-Jensen.

Men at samle på noget - hvorfor er det egentlig så interessant?

- Det handler om at opleve glæden ved at finde det, man søger. De fleste samler på mere end en ting. Det behøver ikke at være noget dyrt eller sjældent. Man kan samle på hvad som helst. Det, man samler på, har ændret sig lidt med tiden, men samlerne er der stadig, fortæller Kennet Helmer-Jensen

Willy på eventyr
Ole Rosén fra Melby har både sin samling af medaljer og ordener med, men han har også en samling af tegneserien om »Willy på eventyr«, der i årene 1923-1977 blev trykt i ugebladet FamilieJournalen.

- Vi er tre gutter, som er begyndt at udgive tegneserierne i store bind. I begyndelsen lavede vi hæfter for at se, om der var økonomi i det, men siden 2011 har vi lavet fire bind, og vi er i gang med det femte og sidste, fortæller Ole Rosén, mens han bladrer i bind to, hvor astronauten Andreas Mogensen har skrevet forordet.

Bøgerne bliver trykt i et oplag på 5-600, fortæller han, og når bind fem er færdigt, skal de i gang med en bog om Tage Andersen, der tegnede »Willy på eventyr« fra 1956-77.

- Jeg kendte Tage, og det er nok derfor, at det har interesseret mig. I 2008 tog vi kontakt til hans enke Elisabeth Taul, og det tog os tre år at overbevise hende om, at vi skulle lave de her samlinger. De første bind var hun inde over, inden hun døde i 2013, fortæller Ole Rosén, der sammen med de to andre har dannet foreningen Willy-Centret som hyldest til tegneserien.

En dåse kan redde dagen
Ved en af messens største stande står Poul Jensen fra Odense med et hav af træbøjler.

- Ja, det er nok lidt nørdet, siger han og smiler.

61-årige Poul Jensen samler ligesom de fleste andre på messen på flere ting. Som 18-20-årig begyndte han at samle på kaffedåser, som han efterhånden har mellem 400 og 500 derhjemme.

- Finder man bare en til sin samling, så er dagen jo reddet. Jeg har allerede fundet et par stykker her på messen, siger han med et stort smil, der virkelig viser, at det allerede er blevet en god dag.

Træbøjlerne, der skal være med reklametryk, har han samlet på i omkring 10 år.

- Der begyndte at gå lang tid imellem, at jeg fandt en dåse, som jeg ikke havde i forvejen, så jeg begyndte at samle på bøjler i stedet. Jeg har heldigvis to værelser i vores hus, hvor vores børn har haft værelser, og de har begge hems, så jeg har lidt plads til alle mine samlinger. Min kone har det fint med det. Så længe de ikke kommer i stuen, så er hun glad. Jeg har dog fået lov til at indramme to kaffesække, der hænger i stuen, men jeg kan godt forstå hende, for ellers ville det jo tage overhånd, siger han.

De over 1000 forskellige bøjler hænger i hans værelser på stænger og ligger i kasser.

- Jeg støver dem af en gang imellem. Selvom de er inde på værelserne, så skal det jo gøres en gang imellem. Jeg drømmer om at åbne et stort gammelt samlermuseum, men den slags kræver jo tid og penge og aftaler med kommunen, slutter han.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede