15. august 2020
Onsdag eftermiddag var der rejsegilde på Kirsebærbakken. Nu er spærrene nemlig på plads, og det blev markeret med taler og pølser. 

Foto: Camilla Fræhr Hansen
gallery icon

Se billedserie

Onsdag eftermiddag var der rejsegilde på Kirsebærbakken. Nu er spærrene nemlig på plads, og det blev markeret med taler og pølser. Foto: Camilla Fræhr Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rejsegilde for 56 nye klimavenlige boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rejsegilde for 56 nye klimavenlige boliger
Hillerød - 06. september 2018 kl. 07:41
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det begynder at ligne noget på Kirsebærbakken, som i øjeblikket er én stor byggeplads, hvor 56 nye klimavenlige boliger er ved at blive opført. Byggeriet, som boligselskabet Domea står bag, tog første spadestik i november 2017, og onsdag eftermiddag var der så inviteret til rejsegilde, for nu er spærene på plads.

arrow Læs også: Seminarium ombygges til lejeboliger

- Spærene er rejst, og det er derfor, vi holder rejsegilde. Det oprindelige rejsegilde var der faktisk for håndværkernes skyld. I gamle dage holdte man fest både i forbindelse med noget omkring onde ånder, men også fordi spærene var rigtig tunge og svære at håndtere, og når de var kommet op og sad, så var man kommet til et sted i byggeriet, hvor det værste var overstået, siger Karin Thomsen, der er formand for boligselskabet Domea Hillerød.

- Vi har udnyttet de gamle bygninger. Først var jeg lidt ked af det, men senere er jeg blevet meget stolt af det, fordi vi genbruger noget. Vi kan godt lide, når vi kan lade være med at nedrive og smide væk, men at vi kan genbruge noget af det, der har været, siger Karin Thomsen.

Og projektets måde at sammenflette det nye med det gamle på får stor ros fra borgmester Kirsten Jensen.

- Det her rammer på en måde lige ned i den debat, der er i gang i vores by om, hvordan vi gerne vil have den. Mange trækker idealet frem om, hvordan vi kan bevare noget, der allerede er der og få det nye til at passe med det, der allerede er, og der er det her byggeri nærmest en perle i den forbindelse, fordi vi kan genkende det hele. Os, der har brugt stedet i årevis, kan genkende Kirsebærbakken, siger Kirsten Jensen.

Det er den gamle hovedbygning med de to længer, som nu har fået tilføjet en ekstra længe i hver side. Historisk set startede de gamle bygninger med at være et alderdomshjem i 1919. Det betyder, at Kirsebærbakken næste år kan fejre 100 år og samtidig byde velkommen til de nye beboere i de 56 nye boliger.

Eigil Madsen fra TNT arkitekter var også et smut oppe på talerstolen.

- I dag kan man jo fornemme, hvordan bebyggelsen kommer til at se ud. Det kunne man ikke ved første spadestik, men i dag tegner der sig jo et fint gård-område. Det er i virkeligheden det, vi kalder »det sociale rum«. Det passer meget godt, at vi så står her i fællesskab til rejsegilde, siger Eigil Madsen.

Og det er et vigtigt mål for Eigil Madsen, at både de nye og gamle bygninger hænger sammen. Derfor er alle bygningerne - både nye og gamle - også pakket godt ind i stilladser.

- Vi startede med at renovere og ombygge de eksisterende huse, hvor vi er i fuld gang indvendig, og så er der kommet nyt tag på den ene af de gamle længer. Vi har pudset stort set det hele og er begyndt at male i den gule farve, som det eksisterende hus har, og det nye kommer til at hænge sammen med det gamle. Det bliver muret, pudset og malet i samme farve, så vi får en helhed i det her forrum, siger Eigil Madsen.

Og traditionen tro ved rejsegilde var der opstillet en pølsevogn på pladsen, og den var da også et stort hit blandt det arbejdende folk, som havde svært ved at sige nej til en gratis pølse til frokost.

Men selvom spærene er på plads, så er der stadig lang vej endnu. Byggeriet forventes at stå færdigt september 2019.

arrow 106 nye lejligheder på vej i Hillerød
25. november 2019 kl. 13:43 Opdateret: kl. 15:43
arrow Byggehøjde i centrum splitter politikere
11. september 2019 kl. 06:02 Opdateret: kl. 14:35
arrow Lokal investor vil bygge ved Markedspladsen
13. august 2019 kl. 09:55 Opdateret: kl. 16:07
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?