21. september 2021
Marianne Hvass Petersen er kendt for at kunne få kjoler til at se ud, som om de svæver. Her er hun i gang med den kjole, dronningen bærer på Preben Hornungs maleri i riddersalen på Frederiksborg Slot.
gallery icon

Se billedserie

Marianne Hvass Petersen er kendt for at kunne få kjoler til at se ud, som om de svæver. Her er hun i gang med den kjole, dronningen bærer på Preben Hornungs maleri i riddersalen på Frederiksborg Slot.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regentens historie er også vores

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regentens historie er også vores
Opdateret 12. januar 2012 kl. 09:06
Hillerød - 10. januar 2012 kl. 08:00
Af Maja Vindelev
Hillerød: Selvom broen ind til Indre Slotsgård er ved at blive repareret, bliver de kongelige kørt i Kronebilerne helt ind i gården, når de i morgen deltager i åbningen af særudstillingen "Regent i 40 år - Dronning Margrethe II 1972-2012" på Frederiksborg Slot.

Både regentparret og kronprinsparret deltager i åbningen, der begynder klokken 11 og vil blive dækket af et massivt presseopbud. Interessede borgere vil kunne se de kongelige gæster ankomme til Indre Slotsgård lidt i 11, hvor de bliver modtaget af blandt andre museumsdirektør Mette Skougaard og formand for Det Nationalhistoriske Museums bestyrelse Henning Fode.

Under selve åbningen vil der være taler af Mette Skougaard, folketingets formand Mogens Lykketoft og formand for Carlsbergfondet Flemming Besenbacher. Medlemmer af Slotskirkens kor dirigeret af Sven-Ingvart Mikkelsen står for diverse musikalske indslag.

Under åbningen afsløres et nyt portræt af regenten malet af Niels Strøbek, og det billede er bestilt af Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Niels Strøbek har tidligere to gange malet officielle portrætter af dronningen.
arrow Læs også: Billeder: De kongelige på balkonen
En sjældenhed
Da Frederiksborg Amts Avis besøgte den kommende udstilling mandag i Prinsessefløjen, var der fuld gang i arbejdet, men Mette Skovgaard var helt rolig og bedyrede, at alt nok skal blive klar til onsdag.

- Udstillingen skal selvfølgelig vise regentens historie, men det er jo også vores historie, og jeg vil gerne have, at publikum, når de ser udstillingen, siger: ja, det husker jeg også. I øvrigt har halvdelen af danskerne aldrig kendt anden regent, og det er da lidt bemærkelsesværdigt, siger Mette Skovgaard.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot havde også en stor særudstilling i 2010 i anledning af dronning Margrethes 70-års fødselsdag, og allerede dengang var der gang i tankerne om jubilæumsudstillingen, og et 40-års regentjubilæum er da også en sjældenhed.

- Kun Christian IV, Christian VII og Christian IX nåede at holde 40 års regentjubilæum før Dronning Margrethe, konstaterer Mette Skougaard, der meget gerne roser sine ansatte og deres arbejde i forbindelse med udstillingen.
Tryllerier
Hun nævner blandt andet scenograferne Anette Hansen og Lone Ernst og også museets to teknikere Mogens Jørgensen og Hans Henrik Madsen.

- De kan alt. De kan trylle, og vi kunne slet ikke lave en sådan udstilling uden dem, konstaterer museumsdirektøren.

- Vi har fantastiske medarbejdere, der alle har ydet en stor indsats, siger hun, der også nævner sine nærmeste medarbejdere på udstillingen, museumsinspektørerne Thomas Lyngby og Hanne Lobdrup.

Udstillingen åbner for publikum den 12. januar, og den løber frem til den 22. april.

Avisens læsere kan lørdag i tillægget Weekend læse en mere detaljeret beskrivelse af særudstillingen i anledning af regentjubilæet, ligesom man på sn.dk og på Hillerød-siderne onsdag og torsdag vil kunne læse om udstillingens åbning.
arrow Se det unikke panoramafoto fra Koncerthuset
15. januar 2012 kl. 09:24 Opdateret: kl. 09:37
arrow Felix og Nicolai festede med farmor
15. januar 2012 kl. 00:04 Opdateret: kl. 15:00
arrow Billeder: Dronningens røde løber
14. januar 2012 kl. 20:14 Opdateret: kl. 10:39
Synes du, at kommunen er der for dig?