16. oktober 2021
Portræt NU! 2021 viser portrætkunstens alsidighed. Fotografiet 'Everything in between' af Morten Vejlgaard er ét af de ca. 150 udvalgte værker i udstillingen.
Portræt NU! 2021 viser portrætkunstens alsidighed. Fotografiet 'Everything in between' af Morten Vejlgaard er ét af de ca. 150 udvalgte værker i udstillingen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Publikum kan livestreame afsløringen af portrætvindere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Publikum kan livestreame afsløringen af portrætvindere

Normalt ville der være flere hundrede deltagere ved åbningen af 'Portræt NU!'-udstillingen på Frederiksborg Slot - men i år har alle mulighed for at følge med bag skærmen

Hillerød - 04. maj 2021 kl. 13:58

151 portrætter indgår i særudstillingen 'Portræt NU! 2021' på Frederiksborg Slot.

arrow Læs også: Lokal portrætkunst kom gennem nåleøjet

De er udvalgt blandt mere end 1.100 portrætter fra både Danmark, Færøerne, Grønland, Sverige, Norge, Island og Finland i Det Nationalhistoriske Museums nordiske portrætkonkurrence.

I udstillingen indgår forskellige medier inden for portrætgenren, inklusive det klassiske malede og fotografiske portræt. Video-, skulptur- og tekstilportrætter er også repræsenteret.

Blandt de mange portrætter har en ekspertjury fundet en række vindere, og både vinderen af Carlsbergfondets portrætpris samt en række specialpriser kåres ved den officielle åbning på torsdag 6. maj.

Følg med hjemmefra

På grund af coronarestriktionerne vil der i år kun være 25 tilstede i salen til vinderafsløringerne, modsat de flere hundrede, der plejer at være til prisoverrækkelsen. Men til gengæld kan man i år - som noget helt nyt - følge portrætkonkurrencen gennem livestreaming hjemmefra. Enten via Det Nationalhistoriske Museums Facebook side eller linket: www.vimeo.com/event/927443/48fb4177e3

Man kan følge livestreamen torsdag fra klokken 15, mens udstillingen er åben for publikum fra 7. maj til 1. august.

tkh

arrow Corona, Grønland og queer tegner Portræt NU! 2021
06. maj 2021 kl. 06:12 Opdateret: kl. 16:05
Rejser du til udlandet i år?