4. juli 2020
I øjeblikket kan man opleve udstillingen "Uledsaget" på Hillerød Bibliotek, der belyser krig og flugt gennem fem 

uledsagede flygtningebørns øjne. Foto: Hillerød Bibliotekerne
I øjeblikket kan man opleve udstillingen "Uledsaget" på Hillerød Bibliotek, der belyser krig og flugt gennem fem uledsagede flygtningebørns øjne. Foto: Hillerød Bibliotekerne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prisvindende udstilling om børn på flugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prisvindende udstilling om børn på flugt
Hillerød - 18. oktober 2019 kl. 13:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en ny udstilling på Hillerød Bibliotek, kan større børn og voksne få et indblik, hvordan det er at være barn og flygtning. Hvordan er det at blive berøvet sit hjem og sin barndom? Hvordan er det at skulle forholde sig til ord som »krig« og »flygtning«, selvom man endnu ikke er fyldt ti år? Det er nogle af de spørgsmål du måske kan blive klogere på i den nye udstilling "ULEDSAGET", der åbner i denne uge på Hillerød Bibliotek. Udstillingen udspringer af tegneserieantologien af samme navn. Den gribende antologi, der blev tildelt en pris af Carl Scharnbergs Uofficielle fond, er resultatet af mødet mellem fem af landet bedste tegneserieskabere og fem uledsagede mindreårige asylansøgere, der har fortalt dem deres historier. Tegneserieantologien blev skabt i forbindelse med festivalen Svendborg Graphic i 2017, men historierne er stadig aktuelle. Konflikten i Syrien spidser mere og mere til, og tusindevis af børn risikerer at blive drevet på flugt. Den tyrkiske premierminister truer med, at »åbne portene til Europa« og slippe flygtningestrømmene løs. Den amerikanske præsident Donald Trump svarer tilbage ved at skrive på Twitter, at han vil »fuldkommen ødelægge og udslette landets økonomi«.

I denne udstilling kan du få et unikt indblik, som skærer ind bag de bombastiske udmeldinger fra statsledere, og som ser krigen og flugten gennem børnenes øjne. Udstillingen er åben fra 14. oktober til 15. november.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?