24. juli 2021
Man kan alligevel ikke høre mere om planerne om at bygge boliger på den gamle posthusgrund på konference. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Man kan alligevel ikke høre mere om planerne om at bygge boliger på den gamle posthusgrund på konference. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Posthusprojekt taget af dagsordenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Posthusprojekt taget af dagsordenen

Oplæg om byggeriet af boliger på den gamle posthusgrund er taget af dagsordenen, da det er usikkert, om der kan sikres en bæredygtig økonomi for projektet

Hillerød - 16. juli 2021 kl. 05:17
Af Mette Dolmer Thygesen

Når en stor konference om store projekter i Hillerød finder sted til oktober, er der ét punkt, som er taget af dagsordenen.

arrow Læs også: Fujifilm får lov at komme frem i køen

Blandt talerne til konferencen, som er arrangeret af Byens Ejendom og afholdes i C4 Videnscenter 5. oktober, er borgmester Kirsten Jensen, projektdirektør Hans Tjellesen fra Byudviklingsselskabet Favrholm, direktør Stig Mikkelsen fra Mikkelsens Arkitekter, som skal fortæller om byggeriet på Markedspladsen, og Sune From, projekt- og entreprisechef i Region Hovedstaden, som skal fortælle om det nye hospital til 4,4 milliarder kroner.

Tidligere var der et punkt mere på dagsordenen, men det er nu taget af, nemlig boligbyggeriet på Posthusgrunden ved Hillerød Station. Det skyldes ikke, at projektet helt er droppet, fortæller Kim Lang Sørensen, direktør og partner i NPV, som står bag projektet. Men fremtiden er alligevel usikker for projektet, som skulle have bestået af 10.000 kvadratmeter etagebyggeri fordelt på ungdoms-, familie- og seniorboliger på den 6.550 kvadratmeter store grund.

"Med tilbagemeldingen fra Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget i maj har vi svært ved at gennemføre projektet. Der er mange brikker, der skal falde på plads, så vi har endnu ikke noget at præsentere på konferencen, såvel som det er usikkert, om der kan skabes en bæredygtig økonomi i projektet. Vi vil jo ikke stå på konferencen og præsentere det projekt, udvalget har afvist," siger han til Hillerød Posten.

Af tidligere dagsordner fremgik det, at Kim Lang Sørensen skulle holde oplæg om byggeriet, som skulle gå i gang allerede i slutningen af 2022. Men politikerne på Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget afviste altså projektet i maj med henvisning til, at det ikke overholder kommuneplanens rammer.

arrow Postgrunden skal huse både unge og ældre
03. marts 2021 kl. 05:07 Opdateret: kl. 15:26
arrow Byens nye byggerier kan skabe nye åndehuller
19. august 2020 kl. 06:32 Opdateret: kl. 13:47
Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022