21. februar 2020
Bettina Lehmann har i fem år levet af at tegne. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Bettina Lehmann har i fem år levet af at tegne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Populær slotshavemesse trækker udstillere til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Populær slotshavemesse trækker udstillere til
Hillerød - 17. august 2019 kl. 07:00
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bettina Lehmann retter lidt på et stativ med tegninger af dyr.

- Det her er faktisk den bedste messe af de slotsmarkeder, jeg er med på. Jeg ved ikke, hvad det er. Måske er det fordi, folk kommer igen, og der kommer folk fra hele Sjælland, siger hun.

Det er fredag eftermiddag, og de over 120 udstillere er i fuld gang med at gøre klar til Livsstilsmessen, der løber hele weekenden i Slotshaven langs Rendelæggerbakken. Her er alt fra mode, gastronomi, design, biler, kunst og hus & have.

Bettina Lehmann har taget turen fra Karup, hvor hun flyttede til fra København for at skære ned på sine leveomkostninger. Hun lever af at sælge tegninger lavet med blæktusch i virksomheden Draw Doodles Study, og det er tredje eller fjerde gang, hun er med på Livsstilsmessen i slotshaven, fortæller hun.

- Det handler meget om at skabe eksponering og skabe noget kendskab til mine tegninger, når jeg er på messe. Jeg sidder også og tegner, så folk får en meroplevelse, når de kommer forbi min stand, siger hun.

70 procent kommer igen
Ifølge Claus Haas Petersen, der er direktør i CPHevent, der står for Livsstilsmessen, er 70 procent af udstillerne gengangere.

- Vi er glade for, at så mange vil komme igen og igen, og de har jo også nye varer med, så det ikke er det samme hvert år, siger han.

Et andet sted på den store græsplæne er Hans Torben Andersen fra Alsønderup ved at gøre sin stand klar. Siden 2010 har han importeret franske vine især fra områderne Corbières og Saucerre i firmaet »Vin fra Frankrig«.

- Det er ikke særlig fantasifuldt, men det er rigtigt, siger han med et smil.

Man lærer en masse
Det var efter flere rejser til Frankrig i 90'erne, at han og konen fik smag for de franske vine. I snart et årti har han derfor ved siden af sit firma »Regnskabsservice« solgt vin. I år er fjerde gang, han er med på messen.

- Det går op og ned. Det man håber er at skabe varige kundekontakter. De, der ikke er interesseret i vin, går bare videre, men de, der er interesseret i fransk vin, standser op, og så får man en god snak. For 25 kroner kan man smage på alle vinene. Ellers står folk bare og smager, og så siger de tak og går videre. Sådan lærer man en masse, siger han.

I det store fællestelt er Helle Hjortshøj, der ejer »Naturslik -den gode smag« ved at lægge pose efter pose op på bordene. I poserne er der forskellige slags tørret frugt, nødder, lakridser og nødder overtrukket med chokolade og sukkerfrit slik. Det hele er lavet af udtræk fra frugter og planter.

- Folk er blevet mere bevidste om, hvad de propper i sig. Især børnefamilier er blevet mere bevidste, siger hun.

Det er hendes fjerde gang på messen.

- Vi står altid her i fællesteltet, og det plejer at være godt. Bare vejret er med os, så plejer det at gå godt, siger Helle Hjortshøj, der har taget turen fra Langeland for at være med.

Livsstilsmessen er åben i dag lørdag kl. 10-17 og i morgen søndag kl. 10-16. Det koster 100 kroner for voksne, og 25 kroner for børn mellem fire og 12 år.