21. juli 2019
Byggeriet på Markedspladsen skal opføres i karréstruktur. Tegning: Mikkelsen Arkitekter
gallery icon

Se billedserie

Byggeriet på Markedspladsen skal opføres i karréstruktur. Tegning: Mikkelsen Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk enighed om hotelmodel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk enighed om hotelmodel
Hillerød - 08. februar 2019 kl. 06:50
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved et velbesøgt borgermøde i begyndelsen af januar blev to forskellige skitseprojekter for det kommende hotelbyggeri på Markedspladsen præsenteret for borgerne.

»Hotelbyggeri 2.0« blev igangsat, efter at politikerne i Arkitektur-, Byplan og Trafikudvalget i efteråret forkastede lokalplansforslaget, som ellers havde været flere måneder undervejs.

Arkitektur-, Byplan og Trafikudvalget valgte onsdag i denne uge at følge forvaltningens anbefaling og arbejde videre med det såkaldte projekt 2, et kompleks af tre bygninger i karréstruktur med hotel i en længe, lejeboliger i to længer og et gårdmiljø i midten. Bygningerne er oppe i fem etager, og der er adgang til gården via åbne kiler.

Det andet forslag, skitseforslag 1, var en blanding af fire og fem etager i en samlet bebyggelse, hvor adgangen til gården skete via porte i bygningen.

- Vi har valgt at arbejde videre med projekt nummer to. Vi havde et rigtig godt borgermøde, hvor der kom rigtig mange gode betragtninger, og vi har vurderet, at der var flest tilkendegivelser for nummer to. Projekt 2 giver de bedste muligheder for det, vi vil med området, siger næstformand i Arkitektur-, Byplan og Trafikudvalget, Mie Laustsen.

Passer bedre ind
Forvaltningen vurderer selv, at projekt 2 er bedst indpasset til den øvrige bebyggelsesstruktur i Hillerød bymidte, fordi den lukkede karrébebyggelse i projekt 1 ikke er en almindelig byggemåde i bymidten. Desuden er det forvaltningens vurdering, at projekt 2 kan gives en arkitektonisk bearbejdning, der får bebyggelsen til at fremstå som en samlet bebyggelse, men mindre massiv end projekt 1. Forvaltningen vurderer også, at projekt 2 vil give en god og åben offentlig adgang gennem det indre gårdrum, der samtidig giver en gennemgang helt fra Slotsgade og Mølletorvet til Markedsstræde, står der i sagsfremstillingen.

Mie Laustsen understreger, at man endnu ikke har sporet sig ind på, hvordan bygningerne skal se ud med materialer, facader osv. Den proces skal man nu i gang med at se nærmere på.

Efter planen skal lokalplanen sendes i høring i juni, så den endelige lokalplan kan vedtages i efteråret. I forbindelse med at lokalplanen sendes i høring, bliver der holdt endnu et borgermøde.

Hotellet opføres af PFA Ejendomme, og Mikkelsen Arkitekter står for tegningerne. Projektdirektør Michael Sheikh fra Momentum+, der er udvikler på hotelprojektet, fortalte på borgermødet i januar, at man, hvis alt går efter planen, kan starte byggeriet i foråret 2020. Det tager cirka 18 måneder at bygge hotellet og boligerne.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede