19. maj 2019
Dan Riise og Kirsten Jensen var tirsdag på besøg hos en borgergruppe på vejen Ved Freerslev Hegn, der kæmper med støjgener fra motorvejens forlængelse. 	                                                                                                                                   Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Dan Riise og Kirsten Jensen var tirsdag på besøg hos en borgergruppe på vejen Ved Freerslev Hegn, der kæmper med støjgener fra motorvejens forlængelse. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere vil hjælpe motorvejsnaboer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil hjælpe motorvejsnaboer
Hillerød - 08. november 2018 kl. 17:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmester Kirsten Jensen (S) og formand for Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget Dan Riise så og især hørte, hvor meget trafikken fra motorvejsforlængelsen støjer, da de tirsdag eftermiddag var på besøg hos en gruppe borgere på Ved Freerslev Hegn.

Borgergruppen kæmper for at få opført en støjvold på stykket ved Freerslev, et sted, hvor Vejdirektoratet ikke har planer om at etablere en støjvold i forbindelse med udvidelsen af Hillerødmotorvejen.

Borgerne har selv for omkring 15 år siden lavet en støjvold på noget af strækningen ved Freerslev, men to strækninger på omkring 180 meter og 650 meter er ikke skærmet af.

- Når motorvejen kommer, kommer der 16.000 flere biler i døgnet, og bilerne kommer til at køre stærkere. I dag er en stille dag, og I kan selv høre lyden. Vi er cirka 20 familier, der er berørte af det, også skovens gæster. Vi tænker, at der må gøres noget, og at der er nogen, der må løfte stemmen. Vi kan gøre det, så der ikke er omkostninger for Hillerød Kommune, for jorden skal graves af derude. Hvorfor kører den til Allerød, når man kan bruge den herude til glæde for borgerne og brugerne af skoven?, sagde Benjamin Goings fra borgergruppen, som henviste til planerne om at bruge jorden, der skal fjernes i forbindelse med vejbyggeriet, til at udvide en støjvold ved boligområdet Søparken i Allerød.

Han tilføjede:
- Hvis der ikke bliver gjort noget, betragter jeg området som afskrevet. Man vil ikke kunne bo her, og man vil ikke kunne bruge de rekreative områder. Vi er allesammen tilhængere af motorvejen, men vi må indtænke det med støjen, sagde han.

På den omkring 650 meter lange strækning ned mod Hillerød S ligger vejbanen over terræn, og her er støjen særligt slem. Jorden på det 180 meter lange stykke på den anden side op mod Harløsevej er ejet af borgere, der bor på den anden side af motorvejen, og de er ikke interesseret i, at der bliver etableret en støjvold, fortalte beboerne.

Kirsten Jensen vil gerne hjælpe:

- I første omgang vil vi skrive et godt høringssvar til Vejdirektoratet, hvor vi vil pege på, at vi synes, det er godt med de steder, de har foreslået støjafskærmning, men at vi mener, at der er områder, som også bør tages med i betragtning. Der bor en hel del borgere, der kunne få det bedre, hvis vi fik mere støj væk. Den kommer ikke helt væk, men sagen er, at man ved, at støj er et problem for helbredet. Det spændende her er, at beboerne har meget konkrete forslag til, hvad der kan gøres og også har erfaring med, at det ikke er så dyrt, og det kan vi bringe videre til Vejdirektoratet, sagde Kirsten Jensen efter mødet.

Riise: Vi skal i gang
Også Dan Riise er parat til at gå ind i sagen.

- Vi skal meddele Vejdirektoratet, at det er et problem, og så skal vi selv i gang med at gøre noget, for der går seks år, før den vej er færdig, hvis den bliver besluttet hurtigt. Der er nogle steder, hvor folk ikke vil have det, og så må vi i dialog. Det kan også være, at Vejdirektoratet kan hjælpe os med at ekspropriere et stykke. Vi bygger alle vegne, og det jord kan lige så godt ligge i en støjvold her som alle mulige andre steder. Der vil også være noget miljø i, at man ikke skal køre jorden så langt. Det er en rigtig god ide at prøve at komme i gang med det, og det vil jeg gerne stille mig i spidsen for at få undersøgt, sagde Dan Riise.

På mødet i Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget onsdag blev Freerslev Hegn specifikt skrevet ind i et høringssvar til Vejdirektoratet.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede