12. maj 2021
Niels Holck mødtes onsdag med økonomiudvalget. Dog ikke DF og LA, som forlod mødet, da han kom. Foto: Allan Nørregaard
Niels Holck mødtes onsdag med økonomiudvalget. Dog ikke DF og LA, som forlod mødet, da han kom. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere forlod møde i protest over kontroversiel gæst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere forlod møde i protest over kontroversiel gæst
Opdateret 25. oktober 2015 kl. 22:43
Hillerød - 22. oktober 2015 kl. 06:59
Af Janne Mulvad

Politikere fra LA og DF i Hillerød nægtede at være til stede, da den kontroversielle aktivist Niels Holck var gæst ved onsdagens økonomiudvalgsmøde.

arrow Læs også: Medie: Rigsadvokat i hemmelige forhandlinger om Niels Holck

Niels Holck var for få år siden hovedperson i et langstrakt opgør om udlevering til retsforfølgelse i Indien for at have deltaget i en våbennedkastning over Indien i 1995. Men onsdag var Holck indbudt til møde på Rådhuset i Hillerød i en helt anden anledning. Sammen med et par kompagnoner skulle han præsentere et projekt om bæredygtig udvikling for Økonomiudvalget.

Niels Holcks tilstedeværelse fik Liberal Alliances Jonathan Nielsen og Dansk Folkepartis Peter Lennø til at gå fra mødet i utide.

- Jeg har ikke lyst til at mødes med en mand med det synderegister. Nogle mennesker gør sig skyldige i så store forbrydelser, at jeg ikke mener, det er moralsk forsvarligt at lægge mandat til at mødes med dem. Derfor valgte jeg og Peter Lennø at gå udenfor døren, mens han var til stede, siger Jonathan Nielsen.

- Det man ved om Niels Holck er, at han har rigtig mange ting på samvittigheden. Det er ikke bare en masse spekulativt. Indien mener, at han er terrorist. I min bog er der igen tvivl om, at han er en mand for hvem, målet helliger midlet. Ligesom det gør for rockere, medlemmer af Blekingegadenbanden og andre forråede kriminelle. Og dem vil jeg heller ikke mødes med, siger Jonathan Nielsen, som ikke begriber at borgmester Dorte Meldgaard har inviteret Niels Holck.

- Det, at han overhovedet er inviteret, er et udtryk for, at borgmesterens moralske kompas er gået i stykker, siger han.

Borgmester Dorte Meldgaard mener ikke, at Niels Holck ikke kan mødes med politikerne.

- Niels Holck er ikke dømt for noget, og jeg synes ikke, jeg skal gøre mig til dommer over ham. De her mennesker var inviteret fordi de skulle præsentere et projekt, siger hun uden at kommentere de to politikers udvandring yderligere. - Det må være op til dem. Jeg forlod ikke mødet, siger hun.

Niels Holck selv lagde ikke mærke til, at hans besøg på rådhuset fik de to til at fordufte. Men han ærgrer sig.

- Jeg synes, det er ærgerligt, når fokus flyttes fra sagens kerne til sådan noget personligt noget. Det er mit indtryk, at sagens kerne er god for Hillerød, og det er der bred enighed om, og jeg ville ønske at det var det, det handlede om, siger Niels Holck som føler sig uretfærdigt dømt af Jonathan Nielsen.

- Jeg har en ren straffeattest. Det plejer at være sådan, at indtil man er dømt for noget, skal man ikke lægges for had og kaldes skyldig. Jeg har i 20 år bedt om en retssag, som kan finde sted alle steder undtagen der, hvor mit liv er i fare. Men jeg har ikke fået det. Og det er ikke så rart at blive dømt uden retssag, siger han.

Niels Holcks kompagnon Morten Agergaard, som også deltog i mødet, finder udvandringen besynderlig og urimelig.

- Det er rystende at blive indkaldt til Økonomiudvalget og så erfare, at vi på helt udemokratisk facon bliver mødt af et mangelfuldt økonomiudvalg, siger han.

Det var onsdag ikke muligt at træffe Peter Lennø.

arrow Løkke: Bånd til Indien har været frosset ned men er tøet op
18. januar 2019 kl. 13:18 Opdateret: kl. 13:20
arrow Indisk medie: Udlevering af Niels Holck rykker tættere på
01. august 2017 kl. 13:07 Opdateret: kl. 13:08
arrow Niels Holcks købt ud af økoboligprojekt
09. marts 2017 kl. 05:52 Opdateret: kl. 22:54
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?