21. november 2019
Et enigt udvalg for Arkitektur-, Byplan- og Trafik har sagt nej til lokalplanen for hotelbyggeri på Markedspladsen. Illustration
Et enigt udvalg for Arkitektur-, Byplan- og Trafik har sagt nej til lokalplanen for hotelbyggeri på Markedspladsen. Illustration
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere afviser hotelprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere afviser hotelprojekt
Opdateret 07. november 2018 kl. 16:08
Hillerød - 07. november 2018 kl. 15:55
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et enigt Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalg vendte onsdag formiddag tomlen ned til lokalplanen for det milliondyre hotelprojekt på Markedspladsen i Hillerød, som PFA Pension står bag.

arrow Læs også: Drøftelser af lokalplan for nyt hotel udsat

I flere måneder har udvalgets politikere diskuteret udseendet og højden på hotellet, der efter planen skal opføres i røde mursten i fem-syv etagers højde, og onsdag valgte udvalget altså at forkaste lokalplanen.

- Vi kan ikke lide projektet. Det er for dominerende i forhold til slottet. Vi vil gerne ned i volumen, og vi vil gerne have proportioner, der passer til det omkringliggende byggeri, siger udvalgets formand Dan Riise (V).

Udvalget indstiller derfor til Økonomiudvalget, at man ikke godkender lokalplanen i Byrådet. I stedet anbefaler det, at »der udarbejdes et projekt med lavere etageantal med et andet arkitektonisk udtryk med mere variation i facaden, et lysere udtryk og et alternativt forslag vedr. vinduer«.

Politikerne havde set på, om man kunne trykke hotellet lidt på højden, men det ville kræve, at bygningen blev bredere, og det ville gå ud over det gårdmiljø, som der også skulle være plads til.

- Det virker som om, at bygherre er låst meget fast på, at det skal se sådan ud med den volumen, og det gør, at vi som udvalg føler os låst fast i forhold til handlemuligheder, siger Dan Riise.

Frederiksborg Amts Avis har forsøgt at få en kommentar fra PFA og Mikkelsen Arkitekter, men det er ikke lykkedes.

arrow Bygherre og arkitekt indkaldt til spørgerunde om hotel
05. oktober 2018 kl. 05:41 Opdateret: kl. 22:20
arrow Se billederne: Forslag om hotelprojekt i syv etager
02. oktober 2018 kl. 06:49 Opdateret: kl. 17:35
arrow Hotelprojekt vil presse trafikken
28. september 2018 kl. 08:48 Opdateret: kl. 17:42
grafik køb billede