27. juni 2019
Kombinationen af tunge køretøjer, der kører for stærkt og vejbump giver problemer med trafikstøj i Nødebo.Foto: Allan Nørregaard
Kombinationen af tunge køretøjer, der kører for stærkt og vejbump giver problemer med trafikstøj i Nødebo.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet siger nej til 40 km/t zone i Nødebo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet siger nej til 40 km/t zone i Nødebo
Hillerød - 11. februar 2019 kl. 07:12
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ifølge Nordsjællands Politi sker der ikke nok uheld på Nødebovej til, at den 2,2 kilometer lange vej kan omdannes til en 40 km/t zone.

Det er ellers, hvad borgerne i Nødebo ønsker, efter at de sammen med politikere og Hillerød Kommunes forvaltning på tre borgermøder har diskuteret den trafikale situation i landsbyen.

Borgerne har på møderne givet klart udtryk for, at der bliver kørt alt for stærkt på Nødebovej, og hastigheden gør det blandt andet svært for skolebørn at krydse vejen uden en voksen til at følge dem. Der er i tidens løb blevet opsat flere bump på Nødebovej, men det har skabt et andet problem, nemlig trafikstøj, når lastbiler kører over bumpene med alt for høj fart. Derfor ønsker borgerne hastigheden sat ned uden at der etableres flere bump.

For få uheld
Men politiet kan ikke godkende, at der opsættes skilte, så hele Nødebo og Nødebovej inden for byzonen bliver lavet om til 40 km/t zone. Politiet henviser til en bekendtgørelse om lokale hastighedsbegrænsninger, hvor det fremgår, at der skal være ganske særlige forhold i forbindelse med mange trafikuheld for at etablere 40 km/t zone på en trafikvej.

Den beslutning vil Arkitektur-, Byplan og Trafikudvalget nu udfordre, og derfor vil udvalget undersøge, om det kan søge dispensation.

- Politiet har ud fra de hensyn, som de skal tage, vurderet, at det ikke kan lade sig gøre. Der skal være ganske særlige forhold med mange trafikuheld for at etablere 40 km/t på en trafikvej. Det er politiets vurdering, men mit udgangspunkt er, at ét trafikuheld er ét for meget. Vi tager politiet vurdering til efterretning, men nu vil vi se på, hvordan vi kan påvirke det og undersøge, om det er muligt at søge en dispensation, fortæller næstformand i Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget, Mie Lausten (S).

10 procent registreres
Ifølge forvaltningen skal politiets registreringer af trafikuheld tages med et stort forbehold, da »politiet statistisk set registrerer færre end 10 procent af de faktiske personskader og hvad angår materialskadeuheld givet meget færre«, som forvaltningen skriver i sagsfremstillingen på udvalgets dagsorden.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede