25. september 2021
Politiet bevogtede Retten i Hillerød under grundlovsforhøret, hvor en 41-årig mand blev fængslet for bandedrabet i Hillerød.
Politiet bevogtede Retten i Hillerød under grundlovsforhøret, hvor en 41-årig mand blev fængslet for bandedrabet i Hillerød.
Foto: Per Skovkjær Sand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politi mener bandedrab var planlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Politi mener bandedrab var planlagt

41-årig mand blev fredag varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for drab og drabsforsøg efter bandeopgøret i Hillerød, hvor den 38-årige Cem Kaplan mistede livet og en anden mand blev hårdt såret.

Hillerød - 16. januar 2021 kl. 05:55
Af Per Skovkjær Sand

Gerningsmænd og ofre havde aftalt at mødes på Rønbjerg Alle, og der blev skudt efter alle fire personer i ofrenes sorte Audi, hvoraf én døde og en anden blev livsfarligt såret.

arrow Læs også: Drabet på far til fem: - Ja, jeg skød, men det var i nødværge

Det er politiets opfattelse af bandeopgøret den 2. januar, som skete omkring klokken 19 på Rønbjerg Alle i Hillerød, fremgår det af sigtelsen mod den 41-årig mand, der blev fremstillet i grundlovsforhør fredag formiddag.

Manden blev efter grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger frem til den 11. februar, sigtet for drab og drabsforsøg.

Drab på den 38-årige Cem Kaplan, og drabsforsøg på de tre andre mænd, som var i bilen sammen med Cem Kaplan, hvoraf den ene, en 21-årig mand, blev hårdt såret.

Ifølge sigtelsen var han i livsfare. Efter en operation kunne han dog erklæres uden for livsfare.

Politiet mener, at den 41-årige planlagde og gennemførte drabet og drabsforsøgene i samarbejde med én eller flere andre, som stadig er på fri fod.

Det kom i retten frem, at den sorte Audi, hvor den dræbte Cem Kaplan og de tre andre mænd sad, blev beskudt med mindst 11 skud.

Ifølge sigtelsen havde de fire mænd i Audien aftalt at mødes med den sigtede 41-årige og én eller flere andre medgerningsmænd på Rønbjerg Alle 1 den 2. januar.

Den 41-årige erkender sig delvist skyldig i sigtelserne, og han ville gerne afgive forklaring i retten. Af hensyn til den videre efterforskning i sagen, blev dørene dog lukkede, og tilhørerne vist udenfor. Der er desuden nedlagt navneforbud i sagen.

Bandekonflikt udløst

Ifølge Ekstrabladet har skudepisoden i Hillerød udløst en konflikt mellem den københavnske bande NNV og Bandidos.

Den 21-årige er i følge avisen såkaldt krigsminister i NNV, mens den dræbte kan relateres til både NNV, Bandidos og Brothas. Politiet har oplyst at den 41-årige, som nu er sigtet for drabet, også er fra rockerbandemiljøet.

I timerne efter den 38-åriges død på Nordsjællands Hospital ransagede politiet Bandidos' klubhus på Industrivænget i Hillerød.

Men politiet har ikke oplyst nærmere om hvad der blev fundet i rockerborgen, som i følge Henrik Gunst blev ransaget, da det er oplagt at foretage sådan et efterforskningsskridt, når der sker en skudepisode i nærheden.

På Rønbjerg Allé, nær Nordsjællands Friskole, blev fundet afskudte patronhylstre og knust glas fra en bilrude, og det er altså her, politiet mener skyderiet fandt sted.

Samtidig med, at den sorte Audi kom til Nordsjællands Hospital med de hårdt sårede mænd, mødte adskillige personer op. Mere end ti personer blev anholdt af politiet den aften.

Politikommissær Henrik Gunst oplyser, at der blev foretaget sigtelser mod nogle af de fremmødte, men at ingen af disse sigtelser har relation til den verserende drabssag. De blev alle løsladt igen.

I dagene efter skuddrabet gik politiet ud og efterlyste vidner.

- De 21-årige har ikke været særlig meddelsom, så vi har brug for at folk, der har set eller noget, sagde Henrik Gunst dengang til Frederiksborg Amts Avis.

Nordsjællands Politi har ikke oplyst nærmere om, hvad der siden førte til anholdelsen af den 41-årige mand - men torsdag klokken 13.57 blev manden anholdt.

I følge Helsingør Dagblad skete det under et massivt politiopbud ved Mirasol på Skotterup Strandvej i Snekkersten.

Samme dag blev Cem Kaplan bisat på en muslimsk gravplads i Brøndby. Også her var politiet talstærkt tilstede.

arrow Nu begynder sagen om skuddrabet på far til fem
15. september 2021 kl. 06:13 Opdateret: kl. 15:55
arrow Anklager: Drabstiltalt skal forbydes ophold
24. juni 2021 kl. 09:05 Opdateret: kl. 09:05
arrow Skuddrab i Hillerød: Bandemedlem blev lokket i baghold
17. februar 2021 kl. 15:28 Opdateret: kl. 15:28
Stemmer du til kommunalvalget i år?