9. maj 2021
Der har været mere ro og tid til nærvær på Ålholmhjemmet i Hillerød. Foto: Thomas Olsen
Der har været mere ro og tid til nærvær på Ålholmhjemmet i Hillerød. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejehjemsleder efter et år med corona: Ro og nærvær har været godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejehjemsleder efter et år med corona: Ro og nærvær har været godt
Opdateret 24. februar 2021 kl. 12:29
Hillerød - 24. februar 2021 kl. 12:04
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Coronarestriktioner, færre besøg og færre møder har vendt op og ned på hverdagen på demensplejecentret Ålholmhjemmet i det vestlige Hillerød.

arrow Læs også: Butikker kan næsten ikke vente til på mandag: - Det bliver så skønt at se vores kunder igen

Alligevel har plejehjemsleder Kirsten Gosvig de positive briller på, når hun ser tilbage på et år, hvor corona har fyldt det meste.

- Mens beboerne har mistet kontakten til mange af deres pårørende og allernærmeste, så har vi fået en tættere kontakt. Vi har haft færre andre ting, som vi skulle i en almindelig dagligdag. Der har været mere nærvær mellem beboere og personalet. Det har været en erstatning, og det er selvfølgelig ikke ligeså godt som børn og børnebørn og andre. Men det har været der, og det har givet noget rigtig godt i hverdagen, siger Kirsten Gosvig i et interview med Radio4 onsdag morgen.

- Jeg synes, der har været en gevinst i, at vi simpelthen er kommet tættere på dem. Vi har lært dem bedre at kende og haft bedre mulighed for at møde dem der, hvor de er i deres sygdom. Demens er en sygdom, der ændrer sig hele tiden, og vi har kunne følge den udvikling, og det giver færre konflikter og en bedre hverdag og flere succesoplevelser. Vi har nemmere ved at inkludere dem i hverdagens gøremål og nemmere ved, hvad de gerne vil - er det et puslespil eller en gåtur, de har lyst til. Det gør en forskel for dem, siger hun.

Hver dag tæller

Hun mener, at de ældre og personalet har været tvunget til at vænne sig til den nye situation, som er blevet en ny slags hverdag. Beboerne har måtte få besøg af en enkelt pårørende i egen bolig, men i fredags blev besøgsrestriktionerne på kommunens plejecentre ophævet.

For Kirsten Gosvig er det vigtigt at holde fast i det positive og tage de gode erfaringer med videre.

- Jeg kan godt remse en masse negativt op, og alle de savn, der har været og alle de ting, de har mistet, men skal vi have det bedste ud af livet, så er vi nødt til at hive de gode ting frem og sørge for at gøre dem synlige for beboerne. Hver dag tæller på en helt anden måde for de ældre, og derfor har vi gjort meget ud af at hive de gode ting frem. Vi har lært, at vi alle har godt af den ro. Det skal ikke gå så stærkt, der skal være tid til nærvær, siger hun.

Hør hele interviewet med Kirsten Gosvig her (31 min. inde):
arrow Flere butikker i SlotsArkaderne kan åbne
24. februar 2021 kl. 16:47 Opdateret: kl. 16:47
arrow Kommunen giver corona-støtte til skilte og sprit
17. februar 2021 kl. 05:14 Opdateret: kl. 15:07
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?