22. september 2021
Hillerød Slotssø Byfest afholdes i dagene fra den 27. til og med den 29. august. Arkivfoto: Martin Warming
Hillerød Slotssø Byfest afholdes i dagene fra den 27. til og med den 29. august. Arkivfoto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Planlægningen af byfesten er i fuld gang: Tre dage med musik, dans, kunst og socialt samvær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planlægningen af byfesten er i fuld gang: Tre dage med musik, dans, kunst og socialt samvær

Der er lagt i kakkelovnen til tre festlige og hyggelige dage, når Hillerød Slotssø Byfest afholdes fra den 27. til den 29. august

Hillerød - 29. juli 2021 kl. 17:30
Af Martin Warming

Byens foreninger, Hillerød ByForum, Hillerød Kommune og Hillerød Events arbejder i disse uger og måneder på at strikke programmet til årets Hillerød Slotssø Byfest sammen.

arrow Læs også: Hillerøds byfest bød både på regnvejr, hygge - og en verdenspremiere

For byfesten bliver nemlig til noget i år.

Sidste år blev Hillerød Slotssø Byfest aflyst på grund af corona-situationen, der gjorde det umuligt at gennemføre den, men nu er der efterhånden så godt styr på pandemien, at vi igen kan mødes flere hundrede mennesker på eksempelvis Posen eller Torvet, der bliver de primære rammer om byfesten, der afholdes i dagene fra fredag den 27. august til og med søndag den 29. august.

"Formålet med byfesten er først og fremmest at generere nogle penge ud til de lokale foreninger, der giver en hånd med til byfesten. Det har de brug for oven på corona-krisen, der har taget hårdt på deres økonomi. Men vi håber selvfølgelig også, at byfesten bliver et sted, hvor vi igen kan mødes og hygge os sammen efter en lang periode med alle mulige corona-restriktioner, der har begrænset vores sociale liv," fortæller Dorte Jones, der er tovholder og byfestkoordinator i Hillerød ByForum.

Det endelige program for byfesten er ikke helt på plads endnu, men allerede nu ligger det fast, at konkurrencelystne hillerødvirksomheder og borgere mødes til det efterhånden traditionsrige søslag på Slotssøen lørdag, hvor Danmarks Smukkeste Travaljestævne afholdes.

"I år er der rekordmange tilmeldinger. I skrivende stund er der 16 hold tilmeldt, og der kommer stadig tilmeldinger ind," fortæller Dorte Jones.

Boder på Søstien

Hvis man ikke selv skal deltage i kappestriden på Slotssøen, kan man følge med i søslaget fra Torvet eller Søstien. Hvis man vælger at følge med fra Søstien, kan man samtidig møde en masse lokale kunstnere, der har boder langs stien mellem Posen og Torvet.

"Det er ikke professionelle kunstnere men lokale borgere, der maler eller laver forskelligt håndarbejde. Der kommer blandt andet en, der laver håndsnittede træskeer med en økse, en anden laver værker med slottet som motiv, og nogle hækler eller laver smykker," siger Dorte Jones.

Man kan gå på opdagelse i de kreative boder på Søstien både fredag og lørdag.

Der er rekordmange tilmeldinger til årets travaljestævne, fortæller Dorte Jones. Arkivfoto: Martin Warming

Hoppeborg og zumba

Under byfesten bliver Posen omdannet til et aktivitetsområde med masser af liv og glade dage, fortæller Dorte Jones.

"Der kommer masser af aktiviteter på Posen alle dage. Der er ikke noget tivoli i år, men der vil være en masse andre aktiviteter, man kan prøve - blandt andet hoppeborg. Der vil være morgenyoga og zumba om lørdagen, og så kommer 4H selvfølgelig også forbi og arrangerer en hønseskidnings-konkurrence. På Fisketorvets p-plads vil der være forskellige madboder, der bliver bemandet af lokale foreninger," siger hun.

Derudover kan man høre masser af livemusik på Posen i løbet af byfesten. Blandt andre MegaJam og The Soul Company lægger vejen forbi og spiller op til fest og dans.

Politikere og musik

På Torvet kan man møde de lokale partier og politikere, der vil argumentere for, hvorfor man skal stemme på netop dem ved det kommende kommunalvalg i november, og fredag eftermiddag har Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis sat samtlige partier, der stiller op til kommunalvalget i Hillerød, i stævne, når der er vælgermøde på Torvet.

Men det kommer ikke kun til at handle om politik på Torvet.

"Man kan også høre lidt om verdensmålene, der kommer en stor sandkasse til børnene, og der er torvemarked både fredag og lørdag. Drabantgarden kommer også og spiller, og så vil der være hyggemusik både fredag og lørdag," siger Dorte Jones.

Det hele kan nydes med en kold øl eller sodavand, der kan købes i ølvognen på Torvet.

Der kommer også hønseskidningskonkurrence på Posen. Arkivfoto: Martin Warming

Gratis adgang

Der er gratis adgang til Hillerød Slotssø Byfest - også til de koncerter, der bliver afholdt i forbindelse med byfesten. Det eneste, man skal betale for, er nogle af de aktiviteter, man kan prøve.

"Hillerød Slotssø Byfest er foreningernes og borgernes fest, og vi håber, at vi med byfesten får en rigtig god og festlig afslutning på sommeren, og vi holder selvfølgelig øje med eventuelle corona-restriktioner, som vi vil følge til punkt og prikke," lyder det fra Dorte Jones.

Butikkerne i Hillerød holder i øvrigt åbent til klokken 20 om fredagen, og der bydes på rundstykker og morgenkaffe i Helsingørsgade lørdag mellem klokken 9 og 11. Du kan læse mere om byfesten på Hillerød Slotssø Byfests Facebook-side.

arrow Årets søslag: Nyt hold indtog vinderskamlen
30. august 2021 kl. 10:51 Opdateret: kl. 10:30
arrow Byfest i Hillerød - se billederne
28. august 2021 kl. 19:16 Opdateret: kl. 19:16
arrow Suzanne vil tage billeder af Hillerøds børn og unge i et helt år
28. august 2021 kl. 05:00 Opdateret: kl. 14:55
Synes du, at kommunen er der for dig?