21. maj 2019
Claus Robl tager på mandag til Nordkap for at deltage i »NorthCape-Tarifa« ned gennem Europa. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Claus Robl tager på mandag til Nordkap for at deltage i »NorthCape-Tarifa« ned gennem Europa. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På nyt eventyr ned gennem Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På nyt eventyr ned gennem Europa
Hillerød - 13. juni 2018 kl. 06:56
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For to år siden gennemførte 50-årige Claus Robl »Race Across America«, verdens hårdeste sportsbegivenhed på tværs af sportsgrene, i flot stil - og nu er han klar til nye udfordringer. På mandag tager han nordpå mod Nordkap, hvor cykelløbet »NorthCape-Tarifa« bliver skudt i gang onsdag den 20. juni.

Løbet strækker sig fra Europas nordligste punkt Nordkap til det sydligste, Tarifa i Spanien. 7253 kilometer og 78.000 højdemeter undervejs uden følgebil eller anden hjælp. Det gør det til verdens længste uledsagede cykelløb. Rytterne kommer igennem 14 lande: Norge, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen, Tjekkiet, Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien, Frankrig Andorra og Spanien.

- Det bliver en helt anden type løb end i USA. Jeg ved godt, at jeg ikke vinder. Men jeg er selvfølgelig konkurrencemennesker, så jeg vil gerne derudaf og afsted, fortæller Claus Robl.

Farvel til Australien

Oprindeligt var hans plan at køre det 5500 kilometer lange »Indian Pacific Wheel Race« på tværs af Australien, og han var også tilmeldt. Sidste år døde en deltager efter et styrt, og det førte til, at arrangørerne tidligere i år valgte at aflyse det officielle løb. De tilmeldte ryttere kan dog stadig køre strækningen, men løbet er ikke officielt.

- Det var ikke det, jeg havde forestillet mig. Det lå desuden lidt forkert, fordi det allerede var midt i marts. Så det ville jeg ikke, forklarer han om hans beslutning om at melde fra i Australien.

Simple regler

»NorthCape-Tarifa« er ret simpelt. Der er 11 regler, blandt andet at man skal følge den officielle rute, at man skal bære GPS tracker, og at man skal overholde de gældende love i de forskellige lande. Der er ingen tidsgrænse, men der er heller ingen hjælp undervejs. Man er altså helt alene på cyklen ned gennem Europa. Det handler om eventyr, hurtighed og sjov, som en af reglerne påpeger.

- Der er så meget at opleve. Vi skal igennem 14 lande, og hvis man gider at åbne sanserne og ikke bare kigge ned i asfalten, så får man så meget ud af det. Cykling kan det, at man møder mennesker, der hvor de er. For mig handler det ikke kun om hastigheder. Det handler også om oplevelsen. Jeg fik en mail fra en anden deltager, der havde analyset hele ruten og havde fundet spisesteder og sådan hele vejen langs ruten. Det vil jeg ikke. Jeg finder ud af det undervejs. Det er en del af oplevelsen: At kaste sig ud i det, siger Claus Robl, der er spændt på at skulle være alene så lang tid.

- Jeg kan godt lide at være sammen med mig selv. Jeg er lidt et introvert menneske, siger han.

Ubegavet forberedelse

Den praktiske planlægning har ikke været hans stærkeste side, indrømmer han:

- Jeg har i virkeligheden ikke forberedt mig særlig begavet. Jeg har erfaringer fra USA, så jeg ved, at jeg kan køre langt. Det har været svært at finde ud af, hvad jeg skal have med, fordi jeg skal have alt med selv på cyklen. Jeg er rolig nok omkring det. Man kan ikke forberede sig til alt. Maden bliver noget, jeg køber fra sted til sted, og så har jeg en nødration. Jeg sover både i telt og moteller undervejs. Det handler om at komme derudaf. Jeg regner med at skulle køre 300-330 kilometer i døgnet, så hver fjerde-femte dage booker jeg mig ind et sted, hvor jeg kan få et bad og en længere søvn, så jeg får batterierne ladet op.

Han regner med at kunne klare løbet på cirka 25 dage.

I alt deltager 38 ryttere i »NorthCape-Tarifa«, der bliver afholdt for første gang. Foruden Claus Robl deltager én anden dansker.

Undervejs kan man følge rytterne live på www.northcape-tarifa.com, og Claus Robl kan følges på hans facebookside.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede