15. august 2020
På fotoet her ses Roskildevej nord for rundkørslen ved Milnersvej, hvor der er forslag om at etablere 29 p-pladser på den østlige side af vejen. Syd for rundkørslen kan gøres plads til 21 mere, så der i alt bliver 50 p-pladser. Foto: Hillerød Kommune
På fotoet her ses Roskildevej nord for rundkørslen ved Milnersvej, hvor der er forslag om at etablere 29 p-pladser på den østlige side af vejen. Syd for rundkørslen kan gøres plads til 21 mere, så der i alt bliver 50 p-pladser. Foto: Hillerød Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På job i Hillerød? Parkér på Roskildevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På job i Hillerød? Parkér på Roskildevej
Hillerød - 14. august 2019 kl. 09:40
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når byggeriet af almene boliger på Åmosevej midt i Hillerød snart begynder, forsvinder 200-300 gratis p-pladser tæt på centrum, p-pladser som i dag bruges af folk, der holder der længe, som butiksansatte og andre, der arbejder i det centrale Hillerød, samt borgere og handlende. Dermed er det eneste større parkeringsareal, med gratis, ubegrænset parkering nær bymidten væk.

Nu er forvaltningen i Hillerød Kommune klar med et forslag til et nyt sted, folk kan parkere - det skal de på Roskildevej ved rundkørslen Milnersvej/Peder Oxes Allé, fremgår det af dagsorden til Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, der mødes onsdag for at tage stilling til forvaltningens forslag.

Her er vejen så bred, at der er plads til at anlægge længdeparkering, hvor biler kan holde i en lang række. Der kan blive plads til i alt 50 p-båse. Nogle skal placeres lige nord for rundkørslen, i højre kørebane ved Erhvervsskolen Nordsjælland, mens resten skal etableres lige syd for rundkørslen, også i højre kørebane, langs de grønne områder ved Novo Nordisk.

Herfra er der en spadseretur på 1.200 meter til bymidten. Hvis det er for langt at gå, kører der busser til og fra Hillerød Station, skriver forvaltningen i forslaget.

I september skal byrådet og Hillerød Byforums parkeringsgruppe mødes til et temamøde om parkering. Parkeringsgruppens formand, Erik Helmer Pedersen, glæder sig over forvaltningens tyvstart på løsningen af det presserende p-problem.

- Jeg synes, det er et fint oplæg. Det er nogle gode alternativer. Der er stadig langt ind til byen, men hvis man vil parkere gratis, må man være indstillet på at gå et stykke, siger han og fortsætter:

- Alt, hvad der kan sikre, at nogle af medarbejderne i byen kan parkere gratis og butikkerne kan have deres arbejdskraft uden at blive påført udgifter til parkering, kan kun bifaldes.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?