21. oktober 2021
#1722378
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overvejer chancekø til vaccination

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overvejer chancekø til vaccination

To ansatte i covid-19 vaccinecenteret fik mandag vacciner, som var i overskud. Det giver mening, mener formand for Region Hovedstadens sundhedsudvalg.

Hillerød - 09. februar 2021 kl. 17:15
Af Per Skovkjær Sand

I Fredensborg blev enkelte ledere i kommunen vaccineret »uden om listerne«, fordi der var vacciner i overskud, som skulle bruges hurtigt, og på Hillerød COVID-19 vaccinationscenter blev to ansatte vaccineret den første dag, fordi der var to vacciner i overskud, da alle de borgere på 93 eller derover, som havde fået en tid til vaccine, havde fået deres stik.

arrow Læs også: Hundredvis af mennesker i vaccinekø

De to medarbejdere i Hillerød fik vaccinerne med det forbehold, at det ikke er sikkert, de kan få den anden vaccination.

Vaccinationerne uden om Sundhedsstyrelsens prioriterede rækkefølge skyldes, at vaccinerne har en meget kort holdbarhed, og ingen ønsker, at der skal gå vacciner til spilde.

Det får formanden for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden Christoffer Buster Reinhardt (K) til at overveje at lave en chancekø, når vaccinationscentrene kommer op i gear med mange vaccinationer hver dag.

- Man kunne lave en chancekø for folk i målgruppen, som kunne møde op sidst på dagen og få en vaccine, hvis der er noget i overskud, overvejer Christoffer Buster Reinhardt.

Overvejelsen er stadig blot en overvejelse. Men netop hensynet til ikke at spilde vacciner spiller en vigtig rolle i regionens planlægning af vaccinationerne, fortæller sundhedsudvalgsformanden.

Han vil gerne så langt ud lokalt som muligt og give vacciner, men ved at samle vaccinationerne mindskes også spildet af vacciner.

Ud over seks vaccinecentre i Øksnehallen, Ballerup, Bella Center, Ishøj, Rønne og Hillerød er der også pop-up vaccinesteder, som kører ud med vacciner til udvalgte steder i regionen.

Kommunerne, hvor pop-up-vaccinationerne skal foregå er udvalgt ud fra, at de skal være geografisk spredte og ud fra incidens (altså antallet af smittede i forhold til indbyggertal).

Pop-up-vaccinationerne begynder at finde sted, når regionen forhåbentlig snart får leveret flere vacciner.

Sundhedsudvalgsformanden forsikrer, at regionen bruger alle de vacciner, den får.

- De ligger ikke på lager. I løbet af få dage er de ude og blive brugt. Det seneste tal, jeg har hørt er tre dage. De skal ud og arbejde, siger Christoffer Buster Reinhardt.

arrow Lang og kold kø til covid-19 vaccination
16. februar 2021 kl. 17:38 Opdateret: kl. 17:38
arrow Se billederne: Vaccinecenteret slog endelig dørene op
09. februar 2021 kl. 13:50 Opdateret: kl. 13:45
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?