19. august 2019
Omkring 30 procent af de 1000 besvarelser kommer fra borgere mellem 20 og 39 år, og det glæder udvalgsformand Dan Riise (V). Foto: Allan Nørregaard
Omkring 30 procent af de 1000 besvarelser kommer fra borgere mellem 20 og 39 år, og det glæder udvalgsformand Dan Riise (V). Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over 1000 har svaret på spørgeskema om arkitektur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 1000 har svaret på spørgeskema om arkitektur
Hillerød - 19. februar 2019 kl. 04:29
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rigtig mange har en holdning til Hillerøds fremtidige arkitektur. For en måned siden stillede Hillerød Kommune i et spørgeskema en række spørgsmål til byens fremtidige arkitektur. Spørgsmålene gik blandt andet på, om borgerne synes, der skal bygges højere eller tættere, eller om byen i stedet skal udvides med nye bydele. Svarene skal politikerne bruge som indspark til den kommende nye arkitekturpolitik.

Der er kommet over 1000 besvarelser, og formanden for Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget, Dan Riise (V), har svært ved at få armene ned.

- Det har været en kæmpe succes, og det er helt fantastisk. Jeg havde slet ikke regnet med, at så mange ville deltage. Jeg havde på forhånd sagt, at hvis der kom 200, så ville det være en succes, siger Dan Riise.

Sjældent møde
30 procent af dem, der har svaret, er mellem 20 og 39 år, og at så mange i den aldersgruppe har besvaret skemaet er udvalgsformanden særligt glad for.

- Den gruppe af borgere med små børn har svært ved at møde frem på de tidspunkter, hvor der normalt holdes borgermøder. Så det er en gruppe, som vi sjældent møder. Jeg kan selv godt huske, hvordan det er at have små børn, der skal have mad, puttes og have skiftet ble. Det er bare sværere at komme hjemmefra, når man står midt i det, siger Dan Riise.

Han håber, at politikerne kan bruge et spørgeskema til flere ting end blot arkitekturpolitik, og at man for eksempel kan høre borgerne på den måde forud for arbejdet med at lave Kommuneplan 2021. Men spørgsmålene kan godt blive rettet lidt til, mener Dan Riise.

- Der manglede måske et par spørgsmål, der var mere områdebestemte alt efter om man bor i bymidten eller i landsbyerne. Der kan for eksempel godt være forskellige holdninger til, hvor bymidten er. Men det har man så heldigvis haft mulighed for at skrive i skemaet til sidst, siger han.

Modstand mod højder
Han har endnu ikke læst alle besvarelserne. Politikerne i Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget skal gennemgå konklusionen på besvarelserne på deres møde i begyndelsen af marts.

- Jeg fornemmer jo efter at have været formand for området i et år, at folk ikke ønsker, at byen skal blive højere. Jeg er ikke i tvivl om, at flere ønsker sig, at byen breder sig i forhold til, at den bliver bygget i højden. Men jeg glæder mig til at se nærmere på besvarelserne og konklusionen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede