21. oktober 2021
1000 lanterner bliver hængt op til havefesten på området mellem biblioteket og frivilligcentret. Foto af Matthew Buchanan, Unsplash.com
1000 lanterner bliver hængt op til havefesten på området mellem biblioteket og frivilligcentret. Foto af Matthew Buchanan, Unsplash.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplyst havefest i Kulturhaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplyst havefest i Kulturhaven

1000 lanterner lyser, når Frivillig Fredag i ny og udvidet udgave fredag folder sig ud bag Hillerød Bibliotek

Hillerød - 23. september 2021 kl. 11:04
Af Niels Idskov

Foreningen Sind vil være til stede, sammen med Repair Cafés frivillige handyfolk og Hillerøds Riddere. Derudover: Hvem kan bygge det højeste bogtårn, hvem vinder i bordfodbold, og hvordan er det egentlig at spille skak? Det er bare et lile udpluk af de aktiviteter, der er at finde i Kulturhaven fredag aften, når Frivillig Fredag løber af stabelen. I en udvidet udgave i forhold til de senere år.

arrow Læs også: Se billederne: Hillerøds frivillige blev fejret med stor havefest

Af andre aktiviteter kan nævnes: Stå på skateboard med StreetLab. Få en forsmag på naturtræning med Ældre Sagen, Hjerteforeningen Hillerød og Kom med! Ram plet med bueskytterne og tag et spil bordtennis. Eller du kan være kreativ med strik og perler med frivilligcentret og SIND.

- Frivillig Fredag er vi fra Frivilligcenter Hillerød aktiv i hvert år, men nu vil vi gerne udvide samarbejdet mellem de institutioner, der befinder sig omkring Kulturhaven, og samtidig vil vi forsøge at gøre til et fælles mødested, fortæller Anette Nielsen, leder af Frivilligcenter Hillerød. Udover frivilligcentret er de nærliggende institutioner mellem biblioteket og frivilligcentret involveret i arrangementet.

Til spørgsmålet om »Havefest med 1000 lanterner,« som eventen hedder, er en afløser for den afblæste Kulturnat, svarer Anette Nielsen benægtende.

»Men man kan måske kalde det for et lille plaster på såret,«, lyder det fra frivilligcentrets leder, som først og fremmest ønsker, at de fremmødte - frivillige i alle byens foreninger samt andre interesserede - får en hyggelig aften ud af det.

Koncert og fællesspisning

"Havefest med 1.000 lanterner" indledes kl.16, og udover at se de 1000 lanterner, er der udover de nævnte aktiviteter også musikalske indslag, ligesom borgmester Kirsten Jensen kl. 17.45 vil hylde dette års modtager af Hillerød Kommunes FrivilligSocialpris.

Det vl typisk være i tidsrummet kl. 16-18, at de lokale foreninger, grupper og fællesskaber samt musik og salg af "slow-kaffe" fra Favrholm Pionercamp med mere vil være på banen.

Efter kl. 18 indrettes Kulturhaven til et hyggeligt caféområde, hvor man kan sætte sig og opleve den fulde effekt af lanternernes lys efterhånden som mørket falder på. Royal Stage vil sørge for, at det er muligt at købe øl og vand.

Kl. 18.15 er der festlig "VIP"-fællesspisning på biblioteket for alle frivillige - uanset hvor og hvordan, man er frivilligt engageret. Efterfølgende inviterer Klaverfabrikken til koncert med Sebastian Zawadzki Trio. Fællesspisningen og tilbuddet om fribillet til koncerten er en særlig tak til alle, der yder en frivillig indsats, og deltagelse kræver forudgående tilmelding.

Man kan også deltage i koncerten, hvis man ikke er frivillig, ved at købe billet via Klaverfabrikkens hjemmeside.

»Havefest med 1.000 lanterner« er arrangeret af Kulturaksen i Hillerød, der består af Klaverfabrikken, Hillerød Bibliotek, Hillerød Musikskole, Museum Nordsjælland og Frivilligcenter Hillerød, i samarbejde med Hillerød Kommune og Royal Stage. Anledningen er Frivillig Fredag, der hvert år markeres i hele landet den sidste fredag i september som fejring af det frivillige engagement.

arrow Langede ud efter budgetforlig i takketale
28. september 2021 kl. 18:00 Opdateret: kl. 12:16
arrow Se billederne: Hillerød Fodbold får frivilligsocialprisen
26. september 2021 kl. 13:02 Opdateret: kl. 12:21
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?