18. oktober 2021
Pressefoto
Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omvisninger og sporlege på slottet i ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omvisninger og sporlege på slottet i ferien

Frederiksborg Slot byder blandt andet på familieomvisninger i efterårsferien

Hillerød - 14. oktober 2021 kl. 15:34

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slots to aktuelle særudstillinger, 'Leonora Christina 400 år - en stemme fra danmarkshistorien' og 'Dannebrogordenen 350 år', udgør den historiske ramme for museets efterårsferieaktiviteter for børn og voksne.

arrow Læs også: Gratis teaterforestilling med Prop og Berta i efterårsferien

På daglige familieomvisninger fortæller museets personale historien om Christian IV's datter Leonora Christina, der blev født på Frederiksborg Slot for 400 år siden. Hun fulgte sin ægtemand gennem hans landsforræderi mod hendes storebror, kong Frederik III, og måtte sidde fængslet 22 år i Blåtårn.

I 'Dannebrogordenen 350 år' kan børnene opleve eksempler på danske Ridderordener og ved hjælp af en sporleg lære om det danske ordensvæsen: Dannebrogordenen, Riddere af Dannebrog og Elefantordenen.

I aktivitetsrummet i slottets gamle vinkælder er der mulighed for at tegne sit eget våbenskjold og lave sin helt egen orden. Man kan også skrive sine egne minder med fjer og blæk og prøve museets historiske dragter i børnestørrelse. Hver dag er der Audiens hos kongen i Audienssalen.

For voksne er der også daglige omvisninger i 'Dannebrogordenen 350 år'. Der er desuden en sidste mulighed for at opleve den store udstilling 'Dronningens Ansigter' om H.M. Dronning Margrethe II frem til og med søndag 24. oktober.

Læs mere på dnm.dk.

arrow Blodtørstige dyr og uhygge på biblioteket
15. oktober 2021 kl. 16:36 Opdateret: kl. 10:56
arrow Se billederne: Store og små bygger sammen
15. oktober 2021 kl. 05:41 Opdateret: kl. 10:52
Rejser du til udlandet i år?