25. februar 2020
Hillerød Kommune købte i 2006-2007 Dyremosegård for 80 millioner kroner. Nu er et stykke af jorden solgt til boliger.
Hillerød Kommune købte i 2006-2007 Dyremosegård for 80 millioner kroner. Nu er et stykke af jorden solgt til boliger.
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omstridt jord solgt efter 12 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omstridt jord solgt efter 12 år
Hillerød - 02. november 2019 kl. 08:00
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

12 år efter at Hillerød Kommune købte ejendommen Dyremosegård ved Skævinge for i alt 80 millioner kroner, sælger kommunen nu en del af området. Tilbage i 2007 gav jordkøbet anledning til både et Operation X-program og en tur i Tilsynet, der skulle afgøre, om kommunen havde betalt overpris for jorden. Tilsynet endte med at konkludere, at Hillerød Kommune med nuværende justitsminister Nick Hækkerup (S) som borgmester havde handlet korrekt.

arrow Læs også: Skævinge får nyt parcelhuskvarter

Jorden har siden været ombejlet. I 2016 og 2017 tilbød selskabet Bæredygtig Bosætning Nordsjælland at købe næsten hele jordstykket på 73 hektar for 32 millioner kroner. Her ville man etablere et selvforsynende økosamfund med op til 200 boliger. Byrådet sagde dog nej tak, blandt andet fordi de 32 millioner kroner var langt under markedsprisen for jorden.

Hillerød Kommune har siden overvejet selv at investere i en byggemodning og sælge byggegrundene til private, men har ikke kunnet finde pengene.

Det glæder borgmester Kirsten Jensen (S), at der nu er en aftale om et køb af et stykke af jorden, hvor der skal opføres cirka 80 ganske almindelige boliger af Huscompagniet.

- Vi har ønsket os udvikling der i lang tid, og det er der også mange, der har lokalt. Derfor er jeg virkelig glad for denne her aftale om køb, siger hun.

Salgsprisen er ikke oplyst.