27. september 2021
Østfestival 2021 afvikles fra den 4. til 7. august i en nedskaleret version. Arkivfoto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Østfestival 2021 afvikles fra den 4. til 7. august i en nedskaleret version. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Østfestival fandt melodien under corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Østfestival fandt melodien under corona
Hillerød - 27. juli 2021 kl. 07:32
Af Mikkel Kjølby

Coronatiden har lært os mange ting. De frivillige ildsjæle bag Østfestival i Kongens Vænge lærte også en hel del.

arrow Læs også: Se billederne: Populær sangfugl tilbage i barndommens fantasiverden

For efterhånden som corona-restriktionerne blev lempet henover sommeren 2020, blev det besluttet at gennemføre den populære festival i en skrabet udgave. Det medførte en positiv oplevelse for de frivillige.

- Sidste år planlagde vi i sidste øjeblik en minifestival i boligselskabet. Da vi evaluerede, viste det sig, at alle syntes, at det havde været et bedre arrangement end den helt store udgave af Østfestival. De frivillige plejer at ligge vandret hele weekenden, men oplevede at kunne nyde det med skuldrene nede, fortæller Marie Schmidt, koordinator for Østfestival Erfaringerne har fået arrangørgruppen til at tage en markant beslutning.

- Vi har besluttet, at dette års Østfestival bliver en nedskaleret model i forhold til de store festivaler. Vi gør det på samme måde, men med lidt mindre på programmet, forklarer Marie Schmidt.

Østfestival 2021 bliver derfor primært for beboerne i boligselskabet HAB Hillerød. Dermed er det også muligt at overholde det udendørs forsamlingsforbud på 500, men det er tilladt at lægge vejen forbi, selvom man ikke bor i Kongens Vænge.

- Vi inviterer beboerne i Kongens Vænge, men andre må godt komme forbi, siger Marie Schmidt.

Østfestival 2021 afvikles i dagene fra onsdag den 4. august til og med lørdag den 7. august. Blandt de mest populære aktiviteter er der Klovneshow med Cirkus 3 torsadg klokken 16 og lørdag klokken 13. Fredag aften kommer tv-værten og sangeren Katrine Muff Enevoldsen forbi for at lave fællessang. Hun er vokset op i området.

- Formålet med Østfestival er som altid at styrke fællesskabet i boligselskabet på tværes af kultur og baggrund, lyder det fra Marie Schmidt.

Østfestival er ikke en ny ting. For mange år stod Foreningen Hvalen for Østfestival i Kongens Vænge, efterhånden som de unge mennesker fra dengang selv blev voksne, genopstod Østfestival i 2016 og blev afviklet i det store format til og med 2019.

- Mange er flyttet tilbage til området som voksne. Det er den gruppe, som har et nostalgisk forhold til Østfestival, der i dag driver arrangementet, forklarer Marie Schmidt.

arrow Fælles om den gode stemning
03. februar 2020 kl. 05:06 Opdateret: kl. 13:46
arrow Korsanger af profession
03. august 2010 kl. 06:00 Opdateret: kl. 08:13
Stemmer du til kommunalvalget i år?