26. maj 2019
Op mod 300 personer deltog i fuglekigningen, vurderer arrangørerne. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Op mod 300 personer deltog i fuglekigningen, vurderer arrangørerne. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ørnes ynglesucces gav stort publikum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ørnes ynglesucces gav stort publikum
Opdateret 02. august 2016 kl. 14:35
Hillerød - 01. august 2016 kl. 05:57
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Op mod 300 personer deltog søndag morgen og formiddag i Hillerød Kommunes og Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) arrangement, hvor man kunne opleve havørne og andre rovfuglearter ved Pølebro ved Arresø, og måske få et glimt af deres unger, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I mange år har græsplænen mellem søbredden og Pøleå på kommunegrænsen til Helsinge været skueplads for den landsdækkende Ørnens Dag i februar, men det var første gang, man arrangerede en ørnekigningsdag ved Arresø. Anledningen var, at der i år i Hillerød Kommune er tre ret sjældne rovfuglearter, havørn, fiskeørn og rød glente, der yngler med succes.

Medarrangør og initiativtager til dagen, naturmedarbejder i Hillerød Kommune, Bo Thyge Johansen, fortæller, at mange af de fremmødte er nybegyndere i ornitologi. De har denne søndag først og fremmest fået set fiskeørn og rørhøg. Fiskeørnen er fem gange blevet set flyve tæt på. Havørne og glenter har man set på større afstand

- Mange flytter til Hillerød på grund af store naturværdier, der er her med blandt andet Gribskov og Arresø. Og det med, at ørnene klarer sig godt her, er spændende. Det er virkelig noget, der har fat i befolkningen, siger Bo Thyge Johansen.

Naturmedarbejderen glæder sig over den gode ynglesæson i år. Fiskeørnen yngler i Vandmosen ved Lille og Store Gribsø, som det eneste sted i Østdanmark. Og det har den ellers ikke gjort et par år, på grund af at andre fiskeørne er trængt ind på dets område.

Heller ikke havørnen har ynglet, men det har sandsynligvis været på grund af mennesker, der forstyrrede den, fortæller Bo Thyge Johansen. For en børnehavneklasse kom til at tage ophold under havørnereden, for nogle år siden, hvilket gjorde, at havørnemoderen var væk fra reden i et par timer, så ægget blev koldt, og fosterudviklingen derfor nok gik i stå. Men nu går det rigtig godt.

- De har alle succes. Men det kan nemt gå galt for de store rovfugle, når de yngler og bliver forstyrret, siger Bo Thyge Johansen.

I alt er der fem ynglende rovfugle i Nordsjælland. Sidste år ynglede et havørnepar for første gang i 100 år i Gribskov. Og i år yngles der igen med succes.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede