10. april 2020
» Vi kan ikke love, at vi altid ser, at den bedste eller rigtige løsning er den samme som den, forældrene ønsker. Men vi tager forældrenes anker meget alvorligt, vi er meget berørte af situationen og vores ønske er, at der findes løsninger for alle børn.« Fra debatindlæg af borgmester Kirsten Jensen.
gallery icon

Se billedserie

» Vi kan ikke love, at vi altid ser, at den bedste eller rigtige løsning er den samme som den, forældrene ønsker. Men vi tager forældrenes anker meget alvorligt, vi er meget berørte af situationen og vores ønske er, at der findes løsninger for alle børn.« Fra debatindlæg af borgmester Kirsten Jensen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økonomi spiller stor rolle i skolesager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomi spiller stor rolle i skolesager
Hillerød - 04. februar 2019 kl. 06:41
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis der er mere end et tilbud, der passer til et barn med et specielt behov, og Hillerød Kommunes forvaltning vurderer, at begge er gode, skal forvaltningen vælge det billigste.

arrow Læs også: Råd advarer mod for sen hjælp til psykisk syge børn

Det fortæller Peter Frederiksen (V), formand for Børne- og familieudvalget, efter at en række familier er stået frem i Frederiksborg Amts Avis og har anklaget Hillerød Kommune for at svigte deres børn, ved ikke at kunne finde en skole til dem.

Udgifterne til specialområdet stiger kraftigt i disse år, og derfor er der fokus på at begrænse udgifterne, oplyser Peter Frederiksen. Og de økonomiske overvejelser kan være årsagen til, at forældrene ikke kan få barnet på den skole, de ønsker, vurderer han.

- I en konkret situation kan der være forskellige tilbud. Og der spiller økonomien den rolle, at man skal vælge det tilbud, der koster mindst. Det er ikke sådan, at det bare skal være billigt. Barnet skal have det tilstrækkelige rigtige tilbud. Men når der er forskellige tilbud, som passer til barnet, er det forvaltningens opgave at vælge det biligste tilbud, siger han til Frederiksborg Amts Avis..

- Så er der nogen gange, at familierne ikke er enige. Der har vi ankemuligheder hos ankestyrelsen, som vurderer, om kommunen eller familien har ret, siger han, som ærgrer sig over, at ankestyrelsen har meget lange sagsbehandlingstider.

- Det har vi ikke mulighed for at gøre noget ved som kommune. Og for borgerne er det også ligegyldigt - de føler bare, at det er systemet. De er i krise, for de har et barn, der ikke har det godt. Det påvirker familien, det forstår jeg godt, siger han.

Hillerød Kommune er i øjeblikket i gang med at gennemføre møder med forældre til cirka 16 børn, som alle har været utilfredse med kommunens håndtering af børnenes sager. I februar eller marts bliver der holdt et opsamlende møde med forældregruppen, forvaltningen, børne- og familieudvalget og de øvrige politikere, der måtte ønske at være med.

- Der skal vi samle op og se, hvad der er generelt i den måde, vi arbejder med familierne på, siger han og fortsætter:

- I det omfang, at det handler om, at vi ikke har været gode nok til at kommunikere og forventningsafstemme, eller vores sagsbehandlingstid har været for lang, så er det noget, vi må rette op på, siger han.

Han understreger dog, at det ikke handler om, at børnenes sag bliver revurderet i denne proces.

- Som politiker har man løbende familier, der henvender sig med mange forskellige ting. Nogen gange er man utilfreds med en afgørelse, ville have haft et andet skoletilbud, eller have mere i tabt arbejdsfortjeneste. Men en politiker kan jo ikke gå ind i en konkret sag og sagsbehandle, siger han.

- Det kan godt være, nogle forældre har haft en forventning om, at de skulle have revurderet deres sag. Men det har ikke været tanken. Tanken var - er der noget vi kan lære her, og gøre bedre, siger han.

Erfaringerne fra møderne med familierne vil også blive brugt, når Hillerød Kommune skal lave en ny handicappolitik.

- Vi inviterer til et åbent inspirationsmøde i april. Det har været planen hele tiden, men nu er vi tydelige med, at den her gruppe forældre også er velkomne. Og de resultater, vi får af denne her proces kommer med i det endelige resultat, siger Peter Frederiksen.

Borgmester Kirsten Jensen (S), skriver i et debatindlæg, som bringes i Frederiksborg Amts Avis i dag, om sagen:

» Vi kan ikke love, at vi altid ser, at den bedste eller rigtige løsning er den samme som den, forældrene ønsker. Men vi tager forældrenes anker meget alvorligt, vi er meget berørte af situationen og vores ønske er, at der findes løsninger for alle børn.«.

arrow - Sagsbehandling har ikke været formålet
15. februar 2019 kl. 10:48 Opdateret: kl. 16:51
arrow Forældre: Samtaler med kommunen gør ingen gavn
15. februar 2019 kl. 10:12 Opdateret: kl. 16:51
arrow Borgmester lover ministre handling
14. februar 2019 kl. 12:07 Opdateret: kl. 16:24