22. oktober 2020
Det nye hospital i Favrholm er begyndt at tage form, og Hillerød Kommune stiller nu krav til byggeriet for at sikre sig, at der bliver parkeringspladser nok. Foto: Allan Nørregaard
Det nye hospital i Favrholm er begyndt at tage form, og Hillerød Kommune stiller nu krav til byggeriet for at sikre sig, at der bliver parkeringspladser nok. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt hospital møder krav om flere parkeringspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt hospital møder krav om flere parkeringspladser
Hillerød - 29. september 2020 kl. 04:02
Af Anna Törnqvist Jensen

Patienter og pårørende skal ikke parkere deres biler på sidevejene ved Nyt Hospital Nordsjælland i Favrholm, sådan som det sker ved det nuværende hospital i Hillerød i dag. Det mener Hillerød Kommune, som derfor kræver, at Region Hovedstaden og hospitalet anlægger flere parkeringspladser.

arrow Læs også: Grethe er ny kommunikationschef på hospitalet

- Vi har stillet det krav, at de skal finde et areal, hvor de kan etablere de manglende parkeringspladser, når behovet opstår i takt med, at hospitalet tages i brug og folk flytter ind i Favrholm, siger Lars Mørk, der er direktør for Økonomi og Teknik i Hillerød Kommune.

Helt konkret vil Hillerød Kommune have regionen til at finde et areal, hvor der er plads til det antal parkeringspladser, som Miljø- og Fødevareklagenævnet har nægtet hospitalet at anlægge i et 16.400 kvadratmeter stort beskyttet naturområde i Salpetermosen. Siden 2017 er antallet af parkeringspladser ved det nye hospital blevet nedjusteret fra 2800 p-pladser til 2000 pladser.

- Antallet af p-pladser vurderer vi er tilstrækkeligt for nuværende. Hvis behovet for flere parkeringspladser skulle opstå, har vi allerede identificeret et areal, hvor vi kan udlægge op til 400 p-pladser, hvis det skulle være påkrævet i fremtiden, siger projektchef for byggeriet Sune From.

arrow Aldrig er der født så mange børn
28. september 2020 kl. 17:27 Opdateret: kl. 17:27
arrow Corona begrænser besøg på hospitaler
11. september 2020 kl. 12:05 Opdateret: kl. 12:05
arrow Gammel vaccine sættes ind i kampen mod Covid-19
03. september 2020 kl. 03:38 Opdateret: kl. 16:57
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?