8. august 2020
Forvaltningen anbefaler, at der arbejdes videre med de tegninger, hvor boligblokkene falder fra fire og tre til to etager. Illustration: Friras ApS
Forvaltningen anbefaler, at der arbejdes videre med de tegninger, hvor boligblokkene falder fra fire og tre til to etager. Illustration: Friras ApS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt forslag til boliger i Slangerupgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt forslag til boliger i Slangerupgade
Hillerød - 14. marts 2019 kl. 06:20
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I over et år har forvaltningen og politikerne i Arkitektur- Byplan og -Trafikudvalget arbejdet med et lokalplansforslag for nye etageboliger på Slangerupgade 47-51 i Hillerød. To tidligere projektforslag er blevet smidt ud, men i sidste uge blev udvalget så præsenteret for et nyt projekt fra bygherren Friras Aps, der indeholder to forskellige forslag til, hvordan boligblokkene kan se ud.

arrow Læs også: Seminarium ombygges til lejeboliger

De to forskellige scenarier tager begge udgangspunkt i to boliglænger, men scenarie 1 peger på to bygninger på fire og tre etager, der begge falder til to etager mod de nordlige og østlige villaområder. Scenariet er ifølge forvaltningen i overensstemmelse med kommuneplanens rammer hvad angår opholdsareal og parkeringsnorm, men overskrider rammen for etageantal og bebyggelsesprocent, som i kommuneplanens ramme for området er fastsat til tre etager og 75 procent. I stedet ønskes en bebyggelsesprocent på 85. Da bebyggelsen er tilpasset til sine omgivelser, er det forvaltningens vurdering, at bebyggelsesprocenten for lokalplanområdet kan hæves, og at etageantallet kan øges for den ønskede del af bebyggelsen fra tre til fire etager.

I scenarie 2 er begge boligblokke på tre etager. Også her ønskes bebyggelsesprocenten hævet fra 75 til 85 procent. Det er forvalningens vurdering, at de to længer i tre etager vil give flere gener til de omkringliggende naboer end scenarie 1, blandt andet skygge- og indbliksgener.

På baggrund af det og mange input fra et tidligere dialogmøde med borgerne anbefaler forvaltningen, at der arbejdes videre med scenarie 1.

Et enigt Arkitektur- Byplan- og Trafikudvalget vedtog, at de nærmeste naboer skal indkaldes til et møde, inden udvalget beslutter, hvilket scenarie der vælges.

- Det er for at være sikker på, at vi ikke har overset noget. Vi har holdt et dialogmøde for noget tid siden, men vi vil gerne høre de nærmeste naboer igen. Når lokalplanforslaget bliver sendt i høring, kan alle selvfølgelig komme med deres mening, siger Dan Riise, formand for udvalget.

Dialogmødet på Slangerupgade blev holdt i juni sidste år og var et af de første dialogmøder, som det nye byråd afholdte. Her blev der stillet en byge af kritiske spørgsmål til arkitekten og bygherren, og efter mødet ønskede bygherre Friras Aps ikke at arbejde videre med det oprindelige projekt. Derfor fremsendte bygherre et nyt projekt som Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget samt økonomiudvalget behandlede i efteråret, og økonomiudvalget godkendte siden det forslag, men kun hvis en række forudsætninger ved byggeriet kunne overholdes.

Igen endte bygherre med at forkaste projektet, da det ikke kunne revideres, så det kunne opfylde kravet omkring skyggegener og indbliksgener. I stedet har bygherre nu altså fremsendt to nye projekter, som naboerne nu i første omgang skal give politikerne deres mening om.

arrow 106 nye lejligheder på vej i Hillerød
25. november 2019 kl. 13:43 Opdateret: kl. 15:43
arrow Byggehøjde i centrum splitter politikere
11. september 2019 kl. 06:02 Opdateret: kl. 14:35
arrow Lokal investor vil bygge ved Markedspladsen
13. august 2019 kl. 09:55 Opdateret: kl. 16:07
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?