7. marts 2021
De nye skilte kan ses rundt omkring i bymidten og er både på dansk og engelsk. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

De nye skilte kan ses rundt omkring i bymidten og er både på dansk og engelsk. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye skilte skal gøre livet lettere for turister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye skilte skal gøre livet lettere for turister
Hillerød - 27. juni 2019 kl. 10:00
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Det skal være meget nemmere for turister og andre, der bevæger sig rundt i bymidten i Hillerød, at finde rundt. Især kan det være svært at finde fra stationen og ned til slottet og gågaderne, og derfor har kommunen gennem længere tid arbejdet på at få lavet nogle skilte, der skal vise vej.

- Når man stiger af toget, ved man ikke, hvor byen er henne. Derfor har vi blandt andet sat skilte op ved Vibekevej og Helsingørsgade, der leder ned til gågaden. Det skal være naturligt, at man går afsted og finder næste pegeskilt, fortæller Louise Risør, landskabsarkitekt i Hillerød Kommune.

Det er firmaet Studio Leh, der arbejder med såkaldt wayfinding og måden at orientere sig rundt i byer på, der har været med til at designe de nye skilte. De første skilte, 10 pegeskilte, blev sat op onsdag, og på mandag bliver der sat yderligere skilte op, når otte store oversigtskort bliver leveret.

- Vi er sindssygt glade for resultatet. Designet taget afsæt i slottet og Hillerøds identitet som slotsby. På oversigtsbillederne er der blandt andet taget udgangspunkt i gamle kobberstik, siger Louise Risør.

Ingen hovsa-løsning
Skiltene har været længe undervejs, men det skyldes ifølge Louise Risør, at der er blevet arbejdet seriøst med tingene.

- Designprocessen har været i gang længe, men det er udtryk for, at når vi gør det, så gør vi det 100 procent og gør os umage. Så kan vi også bruge det fremadrettet og udvide skiltefamilien, hvis vi får brug for det. Der har været en stor dialog omkring, hvad vi viser vej til, hvor lokalråd, ByForum, politikere, vores rådgiver og forretningsdrivende har været inde over, og den dialog har taget virkelig lang tid. Men alle er ret tilfredse og glade for resultatet. Så kan man selvfølgelig spørge, hvorfor det ikke er blevet gjort noget før, hvis noget er flot, og alle er glade, men det er netop fordi, det ikke er en hovsa-løsning, siger Louise Risør.

Her står skiltene
Pegeskiltene er sat op på Vibekevej ved stationen, ved porten ved Vibekevej/Søndre Jernbanevej, på hjørnet ved Søndre Jernbanevej/Østergade, ved Søndre Jernbanevej/Kannikegade ved Torvet, på hjørnet ved Slotsgade/Frederiksgade, på Slotsbroforpladsen, på stationen ved perronen, på Milnersvej ved Banestien, ved Kulturaksen ved Banestien og på hjørnet af Helsingørsgade/Østergade.

De otte oversigtskort skal stå ved biblioteket, på hjørnet af Helsingørsgade/Østergade, ved Annaborg, på stationen ved hovedbygningen og ved lokalbanen, på Posen, på slotsbroforpladsen og på Torvet.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?