15. maj 2021
Nikolaj Frederiksen er klar til at få debut i byrådet efter sommerferien for Konservative. Foto: Camilla Bjørkman Aagaard
Nikolaj Frederiksen er klar til at få debut i byrådet efter sommerferien for Konservative. Foto: Camilla Bjørkman Aagaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny i byrådet: - Jeg har set bagsiden af de ting, som er blevet besluttet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny i byrådet: - Jeg har set bagsiden af de ting, som er blevet besluttet
Hillerød - 21. juni 2019 kl. 05:50
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Nikolaj Frederiksen havde ikke lige regnet med, at det skulle være ham, der efter sommerferien tager plads i den konservative stol i byrådet, efter at Bente Claudi har valgt at træde ud af lokalpolitik efter 21 år.

arrow Læs også: K-formand: - Generationsskifte kommer på et fint tidspunkt

Det lå ikke i kortene, at 51-årige Nikolaj Frederiksen skulle være byrådsmedlem i denne valgperiode. Ved valget i 2017 gik Konservative tilbage og fik kun Dorte Meldgaard valgt ind. Da hun valgte at rejse kort tid efter, blev Bente Claudi byrådsmedlem igen. Med hendes afgang var det derfor Dres Hansen, der fik tredjeflest af de konservative stemmer, der stod for tur, men han har takket nej til pladsen, og dermed var det Nikolaj Frederiksen, der blev spurgt og takkede ja.

- Jeg ved ikke, om jeg er klar. Jeg har forberedt mig så godt som muligt og har både venner og familie i både byråd og Folketing. Men jeg har fået blod på tanden, og jeg håber at kunne gøre noget, fortæller han og fortsætter:

- Det var en overraskelse for mig, at valget i 2017 blev så dårligt, som det gjorde. Der har været en masse personfnidder især mellem Venstre og Konservative, men det, troede jeg egentlig, var ovre. Så forlod Mette Thiesen partiet, og det skabte også uro og negativ omtale.

Har set bagsiden
Nikolaj Frederiksen er født på Grønland og opvokset i Frederikshavn. Han er gift og har tre sønner på 25, 24 og 12 år. I over 20 år har han arbejdet i politiet, og han har været udsendt med Frømandskorpset til Afrika, Den Persiske Golf, Irak og Afghanistan 11 gange. Ved siden af sit arbejde er han aktiv i Veteranskytterne, en forening for nuværende og tidligere soldater, der er blevet såret i forbindelse med tjeneste, samt deres pårørende.

- Nu har jeg arbejdet i politiet i mange år, og jeg har set mange forskellige ting. Noget af det fungerer ikke. Jeg har set bagsiden af medaljen af de beslutninger, der bliver taget på godt og ondt. Jeg håber at kunne bruge den måde, vi arbejder på i politiet med systematisk planlægning og argumentering i mit byrådsarbejde. Jeg tror, jeg er god til at samarbejde med nogle, som ikke nødvendigvis har de samme holdninger som mig. Jeg har gjort alt i mit professionelle arbejdsliv for at være så anonym som mulig og ikke skille mig ud. Det håber jeg at lave om på, fortæller han.

En rød tråd
Han ved endnu ikke, om han har overtaget Bente Claudis poster i Kultur- og Fritidsudvalget, Erhverv-, Beskæftigelse- og Turismeudvalget samt §17 stk. 4 udvalget for styrelse af social sammenhængskraft og trivsel. Men han er klar til at tage arbejdshandskerne på.

- Det skal være en rød tråd mellem de ting, man siger, og det, man gør. Her på politistationen har vi døgnåbent, og der er nogle af mine kolleger, der ikke kan passe deres arbejde, fordi de ikke kan få pasning til deres børn. Jeg kunne godt tænke mig en mere fleksibel pasningsording. Der er også andre ting, der halter bagud, blandt andet den måde, som de ældre bliver behandlet på. De bliver ikke passet på en værdig måde. Man skal have større respekt for de ældre, og hvad de har gjort. Det er dem, der har bygget samfundet op.

På byrådsmødet på onsdag skal politikerne godkende Bente Claudis udtræden af byrådet.

arrow Farvel til byrådets grand old lady
21. juni 2019 kl. 04:46 Opdateret: kl. 22:49
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?