12. juni 2021
31. maj kan man debattere overvågning med justitsminister Nick Hækkerup. Foto: Steen Brogaard
gallery icon

Se billedserie

31. maj kan man debattere overvågning med justitsminister Nick Hækkerup. Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny dato efter corona-aflysning: Debat om overvågning med justitsministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny dato efter corona-aflysning: Debat om overvågning med justitsministeren

Nick Hækkerup stiller 31. maj op til frirumsdebat på Hillerød Bibliotek

Hillerød - 17. maj 2021 kl. 04:58

Overvågning er ikke en ny ting, men under coronakrisen er der for alvor kommet turbo på.

arrow Læs også: Minister og direktør krydsede klinger

Så det er et brandvarmt og aktuelt emne, der er på programmet, når justitsminister Nick Hækkerup deltager i en frirumsdebat med direktør for tænketanken Justitia, Jacob Mchangama, 31. maj kl. 18 på Hillerød Bibliotek.

Arrangementet er udsat fra september, hvor det blev aflyst på grund af corona-restriktioner.

Deltager aktivt

En frirumsdebat er et debatkoncept, hvor publikum deltager aktivt. Debatten følger en bestemt form og styres af en debatpilot, som inddrager og vejleder publikum og debattører.

Tryghed eller trussel?

Oplysninger indsamlet via apps, sociale medier, teleoplysninger og overvågningskameraer giver tilsammen massive mængder detaljerede oplysninger om hver enkelt borger.

Og i det seneste år, hvor håndteringen af corona-krisen har sat dagsordenen, har mange stater og lande afprøvet nye teknologiske løsninger for at indsamle, kombinere og analysere oplysninger om deres borgere.

Skaber mere overvågning mere tryghed, eller er overvågningen selve truslen, der truer med at undergrave vores frihedsrettigheder? Og hvor går grænsen for myndighedernes anvendelse af teknologi i overvågning af danskerne?

To perspektiver

Hækkerup og Mchangama repræsenterer to forskellige perspektiver på gevinsten ved og konsekvensen af en øget teknologisk overvågning i Danmark.

Jacob Mchangama savner en debat om, hvordan man skal regulere myndighedernes anvendelse af overvågning.

"Vi bør have en diskussion om, hvor grænserne bør gå for myndighedernes anvendelse af teknologi, der giver demokratiske retsstater mulighed for at overvåge deres borgere langt mere effektivt, anonymt, billigt og omfattende, end hvad totalitære stater i det 20. århundrede kunne drømme om," lyder det fra Jacob Mchangama i en pressemeddelelse fra Hillerød Bibliotek.

"Jeg er udmærket klar over, at regeringens seneste tiltag om øget overvågning i Danmark kan give anledning til debat. Min opfattelse er, at øget overvågning kan bidrage til at øge trygheden og tilliden af den simple årsag, at det gør os bedre til at bekæmpe kriminalitet," lyder det til gengæld fra justitsministeren i en udtalelse til Hillerød Bibliotek i efteråret 2020.

Gratis, men billet kræves

Arrangementet er gratis, men adgangsbillet kræves.

jesl

Hvor langt tror du Danmark når ved EM