23. oktober 2021
Beboere i området omkring Østervang opfordres til at lade sig teste. Testcentret på Grønnevang Skole har udvidede åbningstider. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Beboere i området omkring Østervang opfordres til at lade sig teste. Testcentret på Grønnevang Skole har udvidede åbningstider. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny coronavariant spreder sig: Styrelse stemmer dørklokker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny coronavariant spreder sig: Styrelse stemmer dørklokker
Opdateret 16. juni 2021 kl. 08:42
Hillerød - 16. juni 2021 kl. 08:37
Af Magnus Eg Møller

Deltavarianten af coronavirus, der mandag lukkede Grønnevang Skole, sender nu også flere børn og pædagoger hjem fra Grønnevang Børnehus. Det gælder 12 voksne og 36 børn fra afdeling Tolvkarlevej og fire voksne og 12 børn fra afdeling Frødalen. Det oplyste Hillerød Kommune i en pressemeddelelse tirsdag.

arrow Læs også: Deltavariant sender endnu flere i karantæne

Hverken børn eller pædagoger er selv smittede med varianten, men da der er tale om en deltavariant, skal både nære kontakter og nære kontakters nære kontakter hjemsendes. Pressechef i Hillerød Kommune, Vibe Reetz, oplyser, at hjemsendelserne har forbindelse til nedlukningen af Grønnevang Skole, i det de hjemsendte er nære kontakter til nære kontakter herfra.

Sundhedsdirektør i Hillerød Kommune, Vibeke Abel, fortæller, at borgere i Hillerød ikke har grund til at bekymre sig:

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, og man kan være tryg ved at vi gør det, der skal til. Borgerne skal ikke begynde at opføre sig anderledes på grund af deltavarianten. Det vigtigste er, at folk stadig er opmærksomme på at spritte og holde afstand, siger hun og fortsætter:

- Vi er allerede nået rigtig langt i forhold til at kortlægge både nære kontakter og nære kontakters nære kontakter.

Udbruddet med den særligt smitsomme deltavariant får nu Styrelsen for Patientsikkerhed til at lægge vejen forbi Hillerød med et 10 mand stort ambassadørkorps. Ambassadørerne begyndte tirsdag klokken 16 og fortsætter onsdag fra 8-14 med at stemme dørklokker i boligforeningerne Kongevænget 1 og Kongevænget 2 i Østervang for at opfordre beboerne til at blive testet.

Åbningstiderne på testcentret på Grønnevang Skole bliver samtidig udvidet, så beboere i området onsdag mellem klokken 8-20 og torsdag 7.45-13.30 kan blive testet. Testen er en PCR-test med podning i halsen.

arrow Alle børn sendt hjem fra skole efter smitte med corona-mutation
07. maj 2021 kl. 09:36 Opdateret: kl. 09:34
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?