15. december 2018
Den nye bydel kommer til at lægge nord for det nuværende Uvelse, og så at sige færddiggøre byen mod nord. Mod øst og syd afgrænses området af villakvarteret omkring vejene Kornvænget og Humletoften, og mod vest afgrænses det af Uvelse Å og boligbebyggelsen Uvelse Have. Illustration: HHM A/S/ Nemmings Tegnestue ApS
Den nye bydel kommer til at lægge nord for det nuværende Uvelse, og så at sige færddiggøre byen mod nord. Mod øst og syd afgrænses området af villakvarteret omkring vejene Kornvænget og Humletoften, og mod vest afgrænses det af Uvelse Å og boligbebyggelsen Uvelse Have. Illustration: HHM A/S/ Nemmings Tegnestue ApS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny by på vej: HHM vil bygge 50 boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny by på vej: HHM vil bygge 50 boliger
Hillerød - 09. marts 2018 kl. 05:48
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De knapt 1000 indbyggere i Uvelse kan snart se frem til nye naboer - og Dagli' Brugsen kan se frem til nye kunder i butikken. Byggefirmaet HHM A/S har planer om at opføre en helt ny bydel på en 5,3 hektar stor mark nord for Uvelse Nord, med plads til 50 boliger. Den nye bydel vil så at sige færddiggøre Uvelse mod nord. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Uvelse ligger tæt på Hillerød, og på alle de nye store arbejdspladser, der kommer. Der er under et kvarter til Hillerød, og du kan få huset et par millioner billigere end i Hillerød. Du har naturen lige udenfor - du bor tæt på Hillerød, men alligevel i fred og ro, siger projektchef Holger Brogaard, som forestiller sig, at køberne til husene vil være nye familier udefra.

- Der er et kundesegment, der har brug for at købe et helt nyt lavenergihus. Og man kan få et stort, fint nyt hus til under 4 millioner kroner derude. Vi tror både overlægen og sygeplejersken flytter derud. Sygeplejersken tager et rækkehus, og overlægen et parcelhus, siger Holger Brogaard, som fortæller, at fordelingen af rækkehuse contra parcelhuse bliver afgjort af efterspørgslen.

- Mit gæt er ti rækkehuse, og 40 parcelhuse, siger han.

Ind imellem husene etableres stier, et grønt område og en regnvandssø.

HHM A/S satser på at kunne begynde med at etablere veje, fællesarealer og regnvandssøen til efteråret, når lokalplanen er endeligt vedtaget. Lige nu er den på vej i høring.

- Det er et dåligt tidspunkt at starte med at byggemodne, men vi vil gerne i gang, siger Holger Brogaard.

Som en del af aftalen med Hillerød Kommune skal HHM lave en forlængelse af Lystrupvej, som skal være tilkørsel til bebyggelsen.

Museum Nordsjælland har fundet rester fra stenalderbopladser på marken, og skal hen over sommeren lave flere arkæologiske undersøgelser.

Derudover skal HHM opføre en støjdæmpende skærm ved Hanebjerg skyttecenter, der ligger ikke langt fra Uvelse.

- Vi laver en stor støjskærm ved skydebanen. Der er allerede støjvolde, men ikke præcis i retning af det nye boligområde. Så det etablerer vi. Det bliver en seks meter høj konstruktion med lydabsorberende materiale, siger Holger Brogaard, som vurderer, at mange af de nuværende beboere i Uvelse også vil kunne mærke, at støjen reduceres.

- Lyden reduceres til så lavt niveau, at den opfylder kravene for nybebyggelse. Det vil være til fordel for alle, siger han.

Men de nye naboer i Uvelse Nord vil også få andre gode effekter på byen, mener Holger Brogaard.

- 50 nye købestærker familier kan booste både foreningslivet, og de andre muligheder, der er, siger projektchefen.

Det samme vurderer Dan Riise.
- Det er med til at fremtidssikre Uvelse, så der stadig kan være butik, skole og børnehave. Det gælder i mange af de små bysamfund vi har, at hvis vi vil sikre deres eksistens er det vigtigt, at der er kundeunderlag nok. Og det gælder både for Brugsen, institutionerne og skolen. Så det er et aktiv for Uvelse som samufnd, at der kommer 50 nye boliger, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk