15. december 2019
Det er langt fra alle uheld, som politiet registrerer. I håb om at få bedre overblik over de sorte pletter på vejene, vil Hillerød Kommune nu supplere med hospitalsregistreringer. Foto: Lars Skov
Det er langt fra alle uheld, som politiet registrerer. I håb om at få bedre overblik over de sorte pletter på vejene, vil Hillerød Kommune nu supplere med hospitalsregistreringer. Foto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal alle data frem: Hvor er de sorte pletter i trafikken?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal alle data frem: Hvor er de sorte pletter i trafikken?
Hillerød - 15. juli 2019 kl. 04:02
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når der sker et voldsomt trafikuheld med tilskadekomne koster det ifølge Færdselskommissionen i gennemsnit samfundet 600.000 kroner. Heraf skal de 400.000 kroner afholdes af kommunen. For både at spare de store regninger efter voldsomme trafikuheld og blive klogere på, hvor de farligste steder i trafikken er, vil Hillerød Kommune nu have flere data på, hvor der sker uheld.

arrow Læs også: Cecilies uheld tæller ikke med i politiets statistik

Politiet registrerer nemlig kun cirka hvert 15. færdselsuheld og kun hvert andet alvorlige uheld. Derfor arbejder en sjællandsk arbejdsgruppe med at inddrage registreringer fra akutmodtagelser og skadestuer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Hvis vi skal kunne bruge data for at finde ud af, hvor de sorte pletter er, så er vi jo også nødt til at kende fakta og vide, hvor folk kommer til skade. Så er det ikke godt nok, at det kun er få procent, der bliver registreret. Derfor vil det hjælpe os at få flere fakta, så vi kan få sat fokus på de rigtige steder - de farligste steder, siger Dan Riise (V), formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, i Hillerød Kommune.

Nordsjællands Politi vil også gerne bidrage til det nye samarbejde, men ifølge Kim Bruun vil det ikke nødvendigvis komme mørketallene til livs.

- Der kan godt være mørketal, selvom man også bruger registreringer fra akutmodtagelserne. Men registreringerne kan selvfølgelig være med til at give en indikation af, at der kan være problemer visse steder af kredsene, siger Kim Bruun, vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi, til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Farlige veje: Mange ulykker overses
15. juli 2019 kl. 04:03 Opdateret: kl. 16:12