4. juli 2020
Det er i dette område omkring, der strækker sig fra Fredensvej til Marievej, at der er mulighed for gratis opkobling på fibernettet.Foto: TDC
gallery icon

Se billedserie

Det er i dette område omkring, der strækker sig fra Fredensvej til Marievej, at der er mulighed for gratis opkobling på fibernettet.Foto: TDC
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan endnu flere koble sig på fibernettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan endnu flere koble sig på fibernettet
Hillerød - 18. oktober 2019 kl. 10:11
Af Johanne Wainø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så står det der igen. Det lille hjul på midten af skærmen, der drejer rundt, og rundt, og rundt, og foran skærmen kan man blot se utålmodigt til. Hurtigere internet har længe været på ønskelisten, og for blot en måned siden, kunne fibernetudbyderne oplyse, at de havde rullet det første fibernet ud i Gadevang, Tulstrup og området omkring hospitalet. Men nu får familier på yderligere 900 adresser også muligheden for at tilslutte sig fibernettet.

Det oplyser TDC i en pressemeddelelse.

Denne gang drejer det sig om to områder i bymidten og bag Hillerød Station, hvor TDC netop har åbnet op for gratis tilslutning.

- Det er helt tydeligt for os, at Hillerød tørster efter fremtidssikrede bredbåndsforbindelser, og derfor er jeg glad for, at vi endnu engang kan udvide vores udrulning og styrke den digitale infrastruktur, siger Henrik Leu Christiansen, leder af fiberudrulning hos TDC.

Med lysets hast
Fibernettet trækkes gennem lyslederkabler, hvilket er langt hurtigere end det almindelige bredbånd, der transporterer data gennem kobberkabler.

- I de områder, hvor vi ruller ud, er bredbåndsmulighederne præget af forbindelser på kobbernetværket, hvor de tilgængelige hastigheder er begrænsede. Med en fibertilslutning opnår man den bedst mulige fremtidssikring af internetforbindelsen, siger Henrik Leu Christiansen

Med en tilslutning til fibernettet er det muligt at opnå downloadhastigheder på op til 1.000 Mbit/s, og det forventes, at hastighederne vil blive endnu højere i fremtiden. Hvilke hastigheder, der er mulige på den enkelte adresse, afhænger dog altid af udbuddet hos de tilgængelige bredbåndsudbydere. Takker man ja til tilbuddet om gratis tilslutning, vil adressen blive tilsluttet TDC's fibernet, og de nødvendige installationer vil blive udført uden beregning.

Lang tid undervejs
Der har længe været efterspørgsel på udrulning af fibernet i Hillerød, og selvom Hillerød Kommune ikke må tage aktiv del i at udbrede nettet, er der i mange år blevet gjort et arbejde for at styrke dialogen mellem leverandører og forbrugere.

Derfor var det også en begejstret borgmester, der deltog i fejringen af, at det første fibernet blev udrullet i begyndelsen af september.

- Fibernettet falder på et tørt sted. Der har i lang tid været efterspørgsel på et hurtigere internet, så det er en god nyhed for borgerne i Hillerød. Vi ved, hvor vigtig den digitale infrastruktur er for borgere og virksomheder i en dagligdag, der bliver mere og mere digital, sagde borgmester Kirsten Jensen (S), da det første spadestik blev taget. Udbredelsen af fibernettet var også en af Annette Rievas (V) mærkesager, da hun blev valgt ind i byrådet ved sidste valg.

Med tilføjelsen af de nye områder omfatter TDC's fiberudrulning i Hillerød, Tulstrup og Gadevang nu omkring 3.900 adresser. På kortet er de områder, som fibernettet nu udvides til, indtegnet, og på TDC's hjemmeside er det også muligt at se, om en specifik adresse er omfattet af udvidelsen. TDC er dog ikke den eneste udbyder, der er interesseret i Hillerød. Fornyligt rullede selskabet Fibia også fibernettet ud til 900 husstande i Tulstrup og Gadevang.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?