3. august 2021
Skoleklasser inviteres i disse dage digitalt inden for på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Pressefoto
Skoleklasser inviteres i disse dage digitalt inden for på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu inviteres Hillerøds skoleklasser på virtuel rundtur på Frederiksborg Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu inviteres Hillerøds skoleklasser på virtuel rundtur på Frederiksborg Slot

Det Nationalhistoriske Museum har lavet undervisningsforløb målrettet elevtrin og fag

Hillerød - 29. januar 2021 kl. 16:43

I en tid, hvor fjernundervisning er blevet dagligdag på landets skoler og gymnasier, sidder de undervisere, der normalt tager imod skoleklasser på Det Nationalhistoriske Museum klar til at skærmdele og overtage undervisningen med særlige undervisningsforløb.

arrow Læs også: Lokal portrætkunst kom gennem nåleøjet

De er målrettet elever på mellemtrin, i udskoling og på gymnasier i fagene historie, dansk, billedkunst og samfundsfag.

Her inviteres skoleklasser indenfor i den virtuelle udgave af Frederiksborg Slot, hvor eleverne i undervisningsforløbene 'Kongemagtens Historie', 'Christian IV' og 'Frederiksborg Slot' kan udforske forskellige danmarkshistoriske temaer og personligheder.

Portrættets historie

Det Nationalhistoriske Museum tilbyder også virtuel undervisning i portrættets historie.

Alle undervisningsforløb og -besøg er gratis.

Det Nationalhistoriske Museum tilbyder også digitalt undervisningsmateriale, som lærere selv kan benytte i deres fjernundervisning.

Vække interesse

De virtuelle museumsbesøg og det digitale undervisningsmateriale skal ifølge museumsdirektør Mette Skougaard som ved et besøg på museet vække elevernes interesse for deres egen historie og for de personer og begivenheder, der har været med til at forme vores fælles historie.

"Hvert år gennem årtier har Det Nationalhistoriske Museum året rundt været besøgt af skoleklasser fra nær og fjern som en del af deres tilegnelse af historisk forståelse og perspektiv på danmarkshistorien. Som de elever, der nu har vænnet sig til at møde verden digitalt, er det også naturligt, at vi møder vores gæster digitalt," udtaler hun i en pressemeddelelse.

Efter det virtuelle museumsbesøg kan elever og lærere fortsat benytte det virtuelle museum som en del af undervisningen via www.dnm.dk/virtuelle-udstillinger.

Sådan booker man

Booking af forløb kan ske ved at kontakte Det Nationalhistoriske Museum på tlf. 4820 1442 eller mail vr@dnm.dk med information om klasse, ønsket undervisningsforløb og telefonnummer. jesl

arrow Corona, Grønland og queer tegner Portræt NU! 2021
06. maj 2021 kl. 06:12 Opdateret: kl. 16:05
arrow Publikum kan livestreame afsløringen af portrætvindere
04. maj 2021 kl. 13:58 Opdateret: kl. 10:31
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?