25. oktober 2021
Hillerød Stations fremtid er endnu engang på dagsordenen ved et stort anlagt borgermøde på torsdag på Byskolen. Foto: Lars Skov
Hillerød Stations fremtid er endnu engang på dagsordenen ved et stort anlagt borgermøde på torsdag på Byskolen. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov/Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er det alvor med Hillerød Station

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er det alvor med Hillerød Station
Opdateret 13. april 2016 kl. 18:45
Hillerød - 12. april 2016 kl. 06:51
Af Niels Idskov

Nordsjællandske politikere på tværs af partier og kommunegrænser bakker op om et initiativ, der skal få staten til at investere i Hillerød Station. På torsdag mødes borgere, pendlere, politikere, fagforeninger og patientforeninger på Byskolen i Hillerød kl. 19-21 for at lægge pres på transportminister Hans Chr. Schmidt (V).

Sådan lyder det i oplægget fra den initiativgruppe, der står bag torsdagens borgermøde. Endnu engang er Hillerød Station på dagsordenen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Hillerød Station er en travl, men trist oplevelse. Stationen trænger til et løft og til at blive fremtidssikret til regionens nye supersygehus syd for Hillerød. Ombygningen står og falder med et statsligt bidrag, men transportministeren har indtil nu ikke givet tilsagn om at hjælpe. Nu må vi håbe, at et flertal i Folketinget bringer ministeren på bedre tanker, siger pendler og Hillerød-borger Jesper Tornbjerg, der arrangerer borgermødet sammen med viceborgmester Kirsten Jensen (S).

På mødet vil kvalitets- og miljøchef Kurt Lauridsen fra Lokaltog A/S redegøre for de konkrete planer for Hillerød Station. Derefter vil Ingrid Trane, som er tillidsvalgt medarbejderrepræsentant, og Ole Petersen, som er aktiv i en af områdets mange patientforeninger, give deres syn på sagen som kommende brugere af hospitalet.

Fra politisk deltager bl.a. borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) fra Fredensborg Kommune og medlem af Regionsrådet, og Per Tærsbøl (C), der er tidligere borgmester i Helsingør.

På forhånd ved arrangørerne, at mødet også får deltagelse af en række folketingsmedlemmer - herunder Marlene Harpsøe (DF), Nick Hækkerup (S), Pernille Schnoor (S) og Trine Torp (SF) - samt regionsrådsmedlemmer og flere Hillerød-byrådsmedlemmer.

Kirsten Jensen påpeger, at det er nu, der skal træffes beslutninger om, hvordan Hillerød Station skal fungere i fremtiden. I perspektivet af at tusindvis af mennesker om blot fem år skal passere Hillerød Station for at komme frem til det nye supersygehus.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?