20. januar 2019
Danmarks Naturfredningsforening har klaget over Region Hovedstadens tilladelse til råstofgravning i Nejede. Foto: Allan Nørregaard
Danmarks Naturfredningsforening har klaget over Region Hovedstadens tilladelse til råstofgravning i Nejede. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturfredningsforening klager over gravetilladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturfredningsforening klager over gravetilladelse
Hillerød - 09. januar 2018 kl. 07:26
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om Tulstrup Sten & Grus i november fik tilladelse fra Region Hovedstaden til at begyndte at etablere endnu en grusgrav i Nejede, kan virksomheden ikke sætte gravkøerne i gang endnu.

Danmarks Naturfredningsforening har nemlig klaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet over tilladelsen. Grundlaget for tilladelsen er ikke i orden, mener foreningen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Grundlaget som regionen giver tilladelsen på, er for ringe. De har ikke vurderet konsekvenserne for miljøet ordentligt. Der vil komme til at ligge to grusgrave lige ved siden af hinanden, så projektet bliver en størrelse, hvor man skal lave en vvm-redegørelse, siger formand for DN i Hillerød, Jørgen Nielsen.

Vvm-redegørelsen (Vurdering af Virkninger på Miljøet), skal blandt andet vurdere, hvordan dyrelivet i og omkring Arresø, som er Natura2000 område, vil blive påvirket, hvis grusgraven etableres. For eksempel flyver arterne havørn og fiskeørn lige hen over graveområdet, når de skal til og fra Arresø.

- Regionen skal forholde sig til, om det betyder noget for de fugle. Arresø er Natura 2000 område, blandt andet fordi, der er fiskeørn og havørn. Og hvis gravningen påvirker de fugle, fordi de søger væk på grund af for meget larm, så påvirker det udpegningsgrundlaget for Natura 2000 området, siger Jørgen Nielsen.

Han vurderer, at tilladelsen til at grave grus kan falde på hensynet til de to rovfuglearter, men også andre beskyttede dyr, der lever i området.

- De har slet ikke taget stilling til, hvad der ellers er af dyr i området. Hele faunapåvirkningen har de taget meget let, og det bør gøres grundigt som en del af en vvm-redegørelse, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk