16. januar 2019
42-årige Silvan Popovic er kommet i problemer med sin ellers så succesrige forretning My Trendy Phone, efter at Google har lavet sin algoritme om flere gange. Foto: Kim Rasmussen
42-årige Silvan Popovic er kommet i problemer med sin ellers så succesrige forretning My Trendy Phone, efter at Google har lavet sin algoritme om flere gange. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: My Trendy Phone taber millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

My Trendy Phone taber millioner
Hillerød - 08. august 2018 kl. 00:08
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De sidste 14 år har Silvan Popovic tjent styrtende med penge på My Trendy Phone, som han er eneindehaver af, men nu er succesen vendt og pengene strømmer ud af virksomheden.

Silvan Popovic, der bor i Hillerød, sælger mobiltilbehør på nettet og har to fysiske butikker, der reparerer mobiltelefoner, i Fiolstræde i København og på Frydenborgvej i Hillerød. Mytrendyphone.dk sælger mobiltelefoner og tilbehør i 13 lande, men sidste år tabte de to hovedselskaber Mytrendyphone Aps og MTP Aps syv millioner kroner, og pengene fortsætter med at fosse ud af kassen i år. Det skriver Børsen.

- Hvis det fortsætter sådan her, kan vi godt komme i likviditetsproblemer. Det er sgu ikke særligt sjovt i øjeblikket, siger Silvan Popovic til Børsen.

Krisen skyldes ifølge Silvan Popovic, at Google gentagne gange har ændret i sin algoritme, så Mytrendyphone.dk ryger længere ned på listen over søgeresultater.

- Vi har ligget nummer et, når folk søger på mobilcovers, men når Google ændrer sin algoritme, taber vi nogle placeringer, og det betyder, at vi mister 20-30 procent af trafikken hver gang, siger Silvan Popovic.

Kæmpe fyringsrunde
De økonomiske vanskeligheder har tvunget ham til at fyre omkring halvdelen af sine 300 ansatte, og måske bliver det nødvendigt at skyde ny kapital ind i firmaet.

Tog fart i 2013
Silvan Popovic, der har serbiske rødder, stiftede MyTrendyPhone i 2004, da han så, at det dengang var dyrt og svært at skaffe tilbehør til mobiltelefoner. Overskudene var beskedne, lige indtil 2013 hvor virksomheden landede et resultat på 10 millioner kroner før skat - næsten en firedobling af overskuddet året før. Egenkapitalen blev fordoblet til godt 10 millioner kroner - mod knap fem millioner kroner året før. Og tager man virksomhedens søsterselskaber i udlandet med, nåede resultatet på koncernniveau før skat op på hele 18 millioner kroner.

Nu er virksomheden altså begyndt at bløde, men Sivan Popovic har ikke selv svaret på, hvordan problemet med Googles skiftende algoritmer kan løses.

I slåskampe og fængsel
Iværksætteren har til Frederiksborg Amts Avis tidligere fortalt om sin ungdom, hvor han havnede i et dårligt miljø i Hillerød og flere gange var i fængsel.

- I teenageårene lavede jeg en masse ballade og var inde at sidde tre-fire gange for mildere voldsdomme på grund af slåskampe. Det var ikke godt. Der har ikke været våben involveret, det har været slåskampe med næver. Men det gentog sig. Jeg blev ved med at lave dumheder. Jeg blev anholdt. Politiet kom og hentede mig derhjemme. Jeg tror, det ligesom var der, jeg fandt ud af, at det kunne ikke blive ved. Jeg startede på hf i Hillerød, mens jeg afsonede en voldsdom i Horserød (Statsfængsel -red.), fortalte han i 2014.

Efter hf fik han en bachelor fra CBS i København og startede herefter My Trendy Phone.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk