15. august 2020
Hjørdis Clod Pedersen blev overrasket med kommunens musikpris onsdag aften.
gallery icon

Se billedserie

Hjørdis Clod Pedersen blev overrasket med kommunens musikpris onsdag aften.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikpris til talent med begge ben på jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikpris til talent med begge ben på jorden
Hillerød - 21. november 2019 kl. 21:31
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De sidste år har man kunne opleve Hjørdis Clod Pedersen på blandt andet B-Hageriet og Kaffebar, hvor hun har spillet og sunget sine egne sange. Onsdag aften var hun inviteret til at spille ved Hillerød Kommunes årlige kulturtræf, men efter de fire numre blev hun overrasket med årets Musikpris.

arrow Læs også: Gamle kendinge deler årets kulturpris

- Det var helt vildt overvældende at stå og tage imod prisen. Også taget i betragtning af, at der er så mange andre dygtige sangere og sangskrivere i Hillerød, så det gør mig bare helt utroligt glad. Det er en kæmpe anerkendelse, så jeg tænker det ikke kun som et trofæ og et pengebeløb. Det er noget, jeg tager til mig, og det giver mig en større tro på mig selv, at folk værdsætter det, jeg laver, sagde Hjørdis Clod Pedersen.

Begge ben på jorden

Prisen blev uddelt af næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget, Dragan Popovic (V), der læste indstillingen af Hjørdis Clod Pedersen op.

- Hjørdis startede sin musikalske løbebane som elev på klassisk klaver i Musikskolen. Det har hun et meget stort talent for, hvilket hun utallige gange har vist til koncerter gennem de seks år, hun modtog den undervisning. Ved siden af denne undervisning har Hjørdis selv komponeret sange uden at skilte ret meget med det, men som så mange andre valgte hun at prøve noget nyt i 9. klasse. Hun meldte sig til kor og singer/songwriter undervisning, hvori der også indgik guitarundervisning, så hun selv kunne akkompagnere sine sange, fortalte Dragan Popovic.

Derudover har hun taget et kursus i at mixe og sammensætte sine numre og taget rytmisk sangundervisning.

- Jojo, det er en pige med stærke musikalske ambitioner, som dog ikke er steget hende over hovedet. Hun går lige nysgerrigt og ydmygt til opgaverne uanset størrelsen af dem. Alle koncerter synes at være vigtige for hende. Allerede sidste år fik hun i en alder af 16 tildelt en sangskriverpris i Tivoli, debuterede ved OpenMic på Kaffebaren og har siden udviklet sit sangskrivertalent med hastige skridt, sagde Dragan Popovic.

Hjørdis Clod Pedersen har gået på Grønnevang Skole og går i dag på Frederiksborg Gymnasium & HF. Hun går stadig til solosang i Musikskolen, og i sommer spillede hun sin største koncert, da hun varmede op for Anne, Sanne og Lis, der spillede på Posen.

- Det har været et vildt år, sagde Hjørdis Clod Pedersen med et grin.

Prisen er på 2000 kroner.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?