4. august 2020
Søren Blaabjerg (tv) og Benjamin Goings fra beboergruppen Ved Freerslev Hegn er meget bekymret over udsigten til en endnu mere trafikstøj i forbindelse med forlængelsen af Hillerødmotorvejen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Søren Blaabjerg (tv) og Benjamin Goings fra beboergruppen Ved Freerslev Hegn er meget bekymret over udsigten til en endnu mere trafikstøj i forbindelse med forlængelsen af Hillerødmotorvejen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorvejsnaboer ønsker mere støjvold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorvejsnaboer ønsker mere støjvold
Hillerød - 29. september 2018 kl. 10:38
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vejdirektoratet forslår flere nye støjvolde, hvis man forlænger Hillerødmotorvejen til Isterødvejen. Blandt andet ved Isterødvejen. Men ikke alle steder og ikke ved Freerslev Hegn i Hillerød, hvor flere beboere i dag lever med kraftig støj, som de frygter forværret. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Motorvej topper hitliste

- Støjen er overvældende herude. Når vejbanen er våd, giver friktion fra dæk en helt højfrekvent hylen og susen som står der konstant. Når vinden ikke står rigtigt, og der er vand på vejen, kan vi ikke råbe folk op i haven, så skal man prikke folk på skulderen, fortæller Benjamin Goings, der bor på Ved Freerslev Hegn 200-300 meter fra motorvejens forlængelse.

Her lige ved kanten til skoven Freerslev Hegn, ligger parallelt med motorvejens forlængelse syv ejendomme, hvor der til sammen bor 12 mennesker. I forbindelse med planerne om motorvejsforlængelsen har de oprettet en beboergruppe, de kalder Ved Freerslev Hegn.

- Vi har fuld forståelse for projektet og alle de positive konsekvenser i motorvejsforlængelsen, vi mener bare, at der skal tages hensyn til os der bor nær vejen, og alle der benytter det meget naturskønnere område i skoven Ved Freerslev Hegn, siger Benjamin Goings.

Han oplyser, at beboerne selv i 2005-2006 bekostede en 200-300 meter lang støjvold bestående af jord fra udgravningen til Gallerierne.

- Vi ville gerne fortsætte mod syd og nord, så hele Freerslev Hegn blev beskyttet af støjen. Men dem, der ejer, var ikke interesseret i at sælge, siger han.

Interessegruppen ønsker derfor, at Vejdirektoratet bygger en støjvold mod syd til afkørselen til Peder Oxes Alle, det er første prioritet, men også gerne mod nord,

- Det, at volden er her i forvejen, betyder, at man skal bruge ret få midler, påpeger Benjamin Goings.

Netartiklen her er en forkortet version i en artikel, der bringes i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 29. september.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: sn.dk/kobeavis

Det koster 19 kroner for en dagsadgang.

arrow De bor ved ny motorvej: Hvorfor skal vi finde os i mere støj?
31. oktober 2018 kl. 05:10 Opdateret: kl. 22:51
arrow Akut brug for penge til trafikprojekter
30. oktober 2018 kl. 00:01 Opdateret: kl. 21:40
arrow Trafiknetværk vil have motorveje
20. oktober 2018 kl. 07:14 Opdateret: kl. 18:08
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?