29. november 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister skal se på miljøsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister skal se på miljøsag
Hillerød - 06. september 2018 kl. 04:00
Af Janne Mulvad

Mens stenstøvet daler ned over landsbyen Hammersholt ved Hillerød og indbyggerne ligger søvnløse om natten på grund af larm fra fabrikken Nordisk Perlite, har Hillerød Kommune store problemer med at få virksomheden til at genere mindre. Senest er et påbud om, at virksomheden skal hindre støvflugt påklaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet, og indtil sagen er afgjort, behøver virksomheden ikke gøre mere ved støvet.

arrow Læs også: Miljøfolk på uanmeldt fabriksbesøg

Derfor er sagen nu på vej til den politiske top. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kan se frem til henvendelser fra både Hillerød Kommune og via Folketinget. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er brug for at blive set på lovgivningen. Der er så mange smuthuller, og tingene tager for lang tid i forhold til, at der er borgere, der vitterligt lider under det her, siger Louise Colding Sørensen (S), der er formand for Udvalget for Natur, Miljø og Klima i Hillerød Kommune.

Den stafet har folketingsmedlem Nick Hækkerup (S) samlet op.

- Det lyder som om, det er ude af proportioner og at kommunen gerne vil gøre noget, men savner værktøjer til at få fat i sagen. Og det er jo os i Folketinget, der laver reglerne og værktøjerne, så det er relevant at rejse her i Folketinget, siger Nick Hækkerup, som også forventer at stille spørgsmål til ministeren.

- Så kan man få sat spot på, om reglerne er som de skal være, men ministeren kan måske også vælge at gøre noget for at sikre at den konkrete sag behandles hurtigere, siger han.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?