7. april 2020
Byggeriet af Hillerød Arena er ved at være i mål, men omgivelserne bliver ikke færdige til åbningen af arenaen. Foto: Allan Nørregaard
Byggeriet af Hillerød Arena er ved at være i mål, men omgivelserne bliver ikke færdige til åbningen af arenaen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Milnersvej bliver ikke klar til Arena-åbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Milnersvej bliver ikke klar til Arena-åbning
Hillerød - 17. september 2019 kl. 08:17
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De første gæster i Arena Hillerød ved FrederiksborgCentret kan risikere at blive mødt af vejarbejde. Det står nemlig klart, at kommunen ikke bliver klar med de nødvendige trafikale ændringer på Milnersvej til arena-åbningen.

arrow Læs også: Se billeder og video: 3000 publikummer overværede generalprøve for Royal Stage

- Vi kommer for sent i gang. Nu kører denne her måned med at få frigivet pengene, og så farer vi derud af, men vi når ikke at blive færdige, siger Dan Riise (V), der er formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget.

Det skyldes ifølge udvalgsformanden til dels også, at der lige nu er vejarbejde flere andre steder i byen,

- Det handler også om, hvor meget af byen vi kan lukke samtidig. Vi er ikke helt færdige på Carlsbergvej endnu, og vi er også i gang på Roskildevej. På den måde er nogle projekter, der venter på hinanden, siger han.

De trafikale ændringer, som kommunen har afsat 600.000 kroner til, består i en nedlægning af den eksisterende overkørsel til FrederiksborgCentret. Samtidig skal den østlige parkeringsadgang flyttes, og der skal etableres et midterareal med venstresving mod FrederiksborgCentrets østligste og vestligste adgange, ligesom der også skal være venstresving til både Pharmakon og SOPU. Midterarealet skal også skabe en signalreguleret krydsning til Åmosestien.

Der skal desuden skabes en højresvingsbane ved den nye multihal og en delt sti med plads til både cykler og fodgængere på strækningen langs multihallen og parkeringsplads. Endelig nedlægges busstoppestederne ud for Pharmakon og SOPU til fordel for en placering nær Åmosestien, hvilken ifølge kommunens forvaltning vil give bedre fremkommelighed for både busser og bilister.

Hillerød Kommune har i forbindelse med byggeriet af arenaen krævet, at FrederiksborgCentret skal højne trafiksikkerheden, inden arenaen tages i brug. Men fordi vejarbejdet skal afventes kommunens øvrige projekter, har Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget altså accepteret, at arbejdet bliver forsinket.

arrow FrederiksborgCentret tager nye navne efter drikkevarer
20. november 2019 kl. 17:00 Opdateret: kl. 17:00
arrow Nordsjælland fylder ny arena
19. november 2019 kl. 22:34 Opdateret: kl. 23:04
arrow Hjemløs teatertrup får eget hus
09. november 2019 kl. 08:53 Opdateret: kl. 16:23