16. juli 2019
Foto: Jesper From
Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionbøde i kartelsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionbøde i kartelsag
Opdateret 08. februar 2019 kl. 18:25
Hillerød - 08. februar 2019 kl. 15:31
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Virksomheden CMP Nedrivning er fundet skyldig i kartelvirksomhed, og skal betale fem millioner kroner i bøde. To medarbejdere skal hver betale 125.000 kroner i bøde, afgjorde Retten i Hillerød fredag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: J. Jensens selskab dømt i kartelsag

CMP Nedrivning er i dag et datterselskab i J. Jensen koncernen. Virksomheden var tiltalt for i 11 tilfælde at have fremsendt såkaldte lånepriser til andre nedrivningsfirmaer. Konkret skete der det, at en medarbejder fra CMP Nedrivning videresendte mails med tilbud på opgaver afgivet til en hovedentreprenør til Søndergaard Nedrivning, og i et tilfælde også til nedrivningsvirksomheden Kingo Karlsen.

De medarbejdere fra CMP Nedrivning, som nu er fundet skyldige, sagde i retten, at tilbuddene blev sendt videre, fordi det var tilbud som CMP afgav til Søndergaard og Kingo Karlsen.

Den forklaring købte retten dog ikke, men valgte i stedet at lytte til vidnerne i sagen, som blandt andre var Mads og Tommy Søndergaard, der fortalte om at dette var eksempler på den udbredte praksis med lånepriser i branchen.

- Vi er meget tilfredse med dommen, særligt at retten igen finder at lånepriser er en alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven, siger anklager i sagen, anklagerfuldmægtig Amir Amirian fra Bagmandspolitiet til Frederiksborg Amts Avis. Bagmandspolitiet fører en lang række sager om kartelvirksomhed i nedrivningsbranchen.

Advokat Michael Klöcker, som er forsvarer for CMP Nedrivning og de to dømte medarbejdere, ønskede fredag eftermiddag endnu ikke at udtale sig om dommen til Frederiksborg Amts Avis, da han endnu ikke har haft mulighed for at nærlæse dommen og drøfte den med sine klienter.

arrow Nedriver afviser lånepriser i kartelsag
18. januar 2019 kl. 10:58 Opdateret: kl. 10:58
arrow Historisk retssag: Firmaejer risikerer fængsel i kartelsag
31. august 2018 kl. 13:12 Opdateret: kl. 12:11
arrow Nedrivere tiltalt for at lave kartel
22. april 2018 kl. 14:46 Opdateret: kl. 14:46

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede