28. maj 2020
Nedrivningsvirksomheden CMP Nedrivning, som i dag er en del af J. Jensen koncernen, skal betale 5 millioner kroner i bøde i den store kartelsag fra nedrivningsbranchen. Foto: Jesper From.
Nedrivningsvirksomheden CMP Nedrivning, som i dag er en del af J. Jensen koncernen, skal betale 5 millioner kroner i bøde i den store kartelsag fra nedrivningsbranchen. Foto: Jesper From.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionbøde i kartelsag står ved magt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionbøde i kartelsag står ved magt
Hillerød - 07. november 2019 kl. 14:36
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var kartelvirksomhed, da ledende medarbejdere fra J. Jensens datterselskab, CMP Nedrivning, flere gange udvekslede prisoplysninger med konkurrenterne Søndergaard Nedrivning og Kingo Karlsen tilbage i 2012 og 2013.

arrow Læs også: Firma idømt millionbøde: Nu er det gået konkurs

Det har Østre Landsret fastslået, da landsretten torsdag stadfæstede Retten i Hillerøds afgørelse fra februar 2019.

- Retten slår fast, at det var i strid med konkurrenceloven, da CMP Nedrivning udvekslede priser med konkurrenter på forskellige nedrivningsopgaver. Udveksling af priser mellem konkurrenter underminerer konkurrencen og fører kunderne bag lyset. Koordineringen i den pågældende sag kan have betydet, at både private og offentlige bygherrer har betalt højere priser og modtaget dårligere service på deres nedrivningsopgaver, siger Bitten Thorgaard Sørensen, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som skriver om dommen på sin hjemmeside.

Østre Landsret idømmer CMP Nedrivning en bøde på fem millioner kroner og to ledende medarbejdere bøder på hver 125.000 kroner. Den ene medarbejder blev dømt for at have deltaget i alle 11 forhold, mens den anden medarbejder deltog i fem af forholdene.

Forsvarer Michael Klöcker fortalte under sagen i Østre Landsret, at en stadfæstelse af dommen ville betyde, at CMP Nedrivning lukker, skriver Licitationen.

- CMP er en beskeden virksomhed med en lille omsætning. De er stadig i stand til at tage nye opgaver ind, men har ikke været rentabel i nogle år, og har nu en negativ egenkapital på fire mio. kr. Hvis de får en stor bøde, vil selskabet være insolvent og blive lukket, sagde han til branchemediet.

CMP Nedrivning er i dag en del af entreprenørkoncernen Jensen Gruppen, også kendt som J. Jensen, der ligger i Uvelse. Også J. Jensen Nedrivning og ledende medarbejdere herfra er idømt bøder for kartelvirksomhed i byretten. Sagen er anket til Østre Landsret. I alt syv virksomheder og 13 ejere og ledende medarbejdere i nedrivningsvirksomheder er involveret i kartelsagen om prisudveksling i nedrivningsbranchen.

Efter dommen mod CMP Nedrivning er der i alt idømt eller vedtaget bøder for 16,4 millioner kroner i sagskomplekset. Heraf udgør personlige bøder 1,7 millioner kroner, oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

arrow J. Jensen anker millionbøde
12. maj 2019 kl. 05:50 Opdateret: kl. 15:56
arrow J. Jensen får millionbøde i kartelsag
26. april 2019 kl. 14:14 Opdateret: kl. 14:14
arrow J.Jensenforsvarer: Kartelsag er forældet
13. april 2019 kl. 08:08 Opdateret: kl. 17:02
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?