15. august 2020
Mikael Goldschmidt selv tager 1. spadestik til opførelsen af det store boligområde Frederiksbro i næste uge. Illustration: Mangor & Nagel
Mikael Goldschmidt selv tager 1. spadestik til opførelsen af det store boligområde Frederiksbro i næste uge. Illustration: Mangor & Nagel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Milliardær tager første spadestik til kæmpeprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Milliardær tager første spadestik til kæmpeprojekt
Hillerød - 22. marts 2019 kl. 05:18
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

28. marts tages første spadestik til Mikael Goldschmidts boligbyggeri i Hillerød.

arrow Læs også: Goldschmidt henter penge i København og bruger dem i Hillerød

Mikael Goldschmidt griber selv spaden og vil sammen med en større flok bestående af borgmester Kirsten Jensen, viceborgmester Klaus Markussen, Halldór Ragnarsson fra Pihl Konsortiet og Christian Paulsen fra Byggeselskabet Paulsen tage det officielle første spadestik på det gigantiske boligbyggeri. Det oplyser M. Goldschmidt Holding A/S i en pressemeddelelse.

Det sker dermed 12 år efter, at selskabet købte Møllebrogrunden og lavede en aftale med Hillerød Kommune om at opføre et storcenter på grunden. Siden har projektet flere gange mødt udfordringer, og er blevet ændret - mest radikalt, da M. Goldschmidt Holding A/S i 2015 opgav planerne om et center på Møllebrogrunden, og i stedet lancerede planen om at opføre et stort boligområde med plads til cirka 3500 beboere på den næsten 100.000 kvadratmeter store grund.

Den 30. marts 2016 blev den endelige lokalplan for Frederiksbro godkendt, en lokalplan, der giver mulighed for at opføre seks punkthuse fra otte til 15 etager samt en randbebyggelse langs Herredsvejen på op til otte etager, en række bygninger på 3-6 etager, samt 89 rækkehuse.

I november sidste år kom byggetilladelsen for projektets første etape, 89 rækkehuse, på plads, men M. Goldschmidt Holding har alligevel valgt at vente til nu med at indbyde til spadestikket, som officielt sætter gang i det enorme byggeprojekt.

- Som man kan se på grunden, er vi i fuld gang med at grave. Men der er mange mennesker involveret i sådan et arrangement, og vi har først kunnet finde et tidspunkt nu, siger projektdirektør hos M. Goldschmidt Holding A/S, Ulrik Bebe, som dog også fortæller, at byggeriet har mødt udfordringer her i gravefasen.

- Vi har fra starten været opmærksomme på, at der er udfordringer med at bygge overalt i Hillerød. Men det er en kompliceret grund at bygge på, og det har været med til at forsinke det en lille smule, siger han.

Projektet er delt i to områder, og det er område A, der nu tages hul på. Det består af tre etaper, og det er de første to etaper, der nu opføres.

Byggeselskabet Christian Paulsen skal opføre etape 1, som består af 89 rækkehuse, og entreprenørselskabet Pihl opfører etape 2, som består af to højhuse på hver 15 etager med i alt 169 lejligheder, to karrébebyggelser med i alt 334 lejligheder og et erhvervs- og parkeringshus.

Arkitekterne hos Mangor & Nagel har tegnet de førte to etaper, mens arkitektfirmaet Holscher Nordberg Architets tegner de to sidste bebyggelser i område A. Det ligger endnu ikke fast, hvornår denne byggeri bliver sat i gang, men Ulrik Bebe oplyser, at arkitekterne er gået i gang med at tegne de sidste huse, som bliver de to randbebyggelser ud mod Herredsvejen.

De første beboere forventes at kunne flytte ind i deres lejede rækkehuse i juli 2020, mens der forventes at blive bygget på punkthusene i etape 2 frem til årsskiftet 2021/2022.

arrow Goldschmidt bygger i den grønne kile
17. december 2019 kl. 05:54 Opdateret: kl. 15:38
arrow Nu går det stærkt for Goldschmidt
28. november 2019 kl. 15:00 Opdateret: kl. 15:33
arrow Bankelyde kan høres i alle byens hjørner
27. november 2019 kl. 05:13 Opdateret: kl. 06:19
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?