22. maj 2019
23-årige Mikkel Mortensen og 25-årige Morten Herschend lærte hinanden at kende gennem badminton, hvor de spillede på højt plan. Nu har de lagt ketsjeren på hylden og kastet sig over musikbranchen. 

Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

23-årige Mikkel Mortensen og 25-årige Morten Herschend lærte hinanden at kende gennem badminton, hvor de spillede på højt plan. Nu har de lagt ketsjeren på hylden og kastet sig over musikbranchen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mikkel og Morten skifter ketsjeren ud med mikrofoner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mikkel og Morten skifter ketsjeren ud med mikrofoner
Hillerød - 08. august 2018 kl. 08:10
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»New Men« er, hvad 23-årige Mikkel Mortensen fra Valby og 25-årige Morten Herschend fra Hillerød nu kalder sig som gruppe inden for musikkens verden.

De lærte hinanden at kende gennem badminton, da de var mindre, hvor de spillede på højt plan sammen, men nu er ketsjeren blevet skiftet ud med en mikrofon.

- Det er et stort og svært spring. Der skal bare stå en lille dør på klem og være en lille antydning af, at hvis vi gør det ordentligt, så kan det blive godt. Mere skal der ikke til, før jeg er overtalt til at springe ud i det, siger Mikkel Mortensen.

- Det er et sats, men man er også nødt til at satse, for ellers kommer det slet ikke til at ske. Janteloven er jo også en del af det, men vi tænker ikke længere over, hvad andre tænker om os. Vi springer bare ud i det, fordi vi elsker at lave musik, siger Morten Herschend.

Musikken har fået drengene til at se bort fra Janteloven.

- Man skal ikke være bange for at sige sine drømme højt. Vi har potentiale til det. Ingen af os er uddannede musikere, men vi gør det egentlig ret godt alligevel, fordi vi trækker på de ting, vi har lært fra badminton, siger Mikkel Mortensen.

Dog har drengene en del erfaring med sig i bagagen fra badminton, som de kan trække på.

- Vi giver ikke op. Vi har gennem sporten lært at arbejde målrettet og at have disciplin. Man kan sammenligne musik og badminton i forhold til at opnå mål. Der er vi godt rustet på, siger Mikkel Mortensen.

Drengene har også allerede haft kontakt til et pladeselskab, men det blev ikke i denne omgang, at kontrakten blev underskrevet.

- Du skal finde en måde at lave sange, de gerne vil høre, uden at gå på kompromis med dig selv, siger Mikkel Mortensen og fortsætter:

- Når man laver musik, så bliver det en del af ens identitet, og det skal man ikke lave om på. Man skal ikke være bange for at sige, at man laver noget mega fedt musik og stå ved det, siger han.

Men indtil drengene for alvor slår igennem, så har de begge en plan B i deres studier. Mikkel Mortensen skal til at læse finansjura, og Morten Herschend læser til fysioterapeut ved siden af musikken.

- Pludselig når vi til et punkt, hvor der ikke er flere timer i døgnet, og så må vi prioritere. Vi har mange bolde i luften. Når vi får hul igennem på den danske musikscene, så ved vi godt, at det kun er musik, vi kommer til at lave, siger Morten Herschend.

Går man selv med tankerne om at kaste sig ud i musikbranchen, så har drengene et godt råd:

- Gør det! lyder det i kor fra dem begge.

- Gør det, fordi du elsker det, og vær ligeglad med, hvad andre tænker. Det er vigtigt, siger Mikkel Mortensen.

- Øv dig. Selvom man er dårlig i starten, så bliver det godt, hvis man øver sig nok. Det kræver rigtig hårdt arbejde, men det gælder alt her i livet, ellers er den eneste garanti, at der ikke sker noget, siger Morten Herschend.

Drengene skal den 17. august spille på Rust, hvor man blandt andet kan høre nogle af deres nye numre.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede