22. maj 2019
Det er på grund af Mette Skougaards research, at Christian V?s forgemak til audienssalen i dag prydet med et silketapet, der med hans monogrammer i rødt og guld ser ud som på hans tid. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Det er på grund af Mette Skougaards research, at Christian V?s forgemak til audienssalen i dag prydet med et silketapet, der med hans monogrammer i rødt og guld ser ud som på hans tid. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mette Skougaard drømmer om historisk viden til folket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette Skougaard drømmer om historisk viden til folket
Hillerød - 09. august 2018 kl. 05:41
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med et stort antal særudstillinger på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot og et projekt som Historiedysten forsøger museumsdirektør Mette Skougaard at give en større forståelse for danmarkshistorien, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Oppe under loftet i et af de mange rum på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot plejede at hænge et billede af Christian II fængslet på Sønderborg Slot. Her tilbragte den detroniserede monark 17 år af sit liv.

På museumsdirektør Mette Skougaards bud er billedet nu placeret i gulvhøjde, så man ikke kan undgå at se direkte på Christian II, der kigger tilbage.

- Når billedet kommer ned i øjenhøjde, bliver det vedkommende. Pludselig ser du kongen lige foran, siger Mette Skougaard.

På den måde sikrer hun sig, at hun fanger publikums opmærksomhed.

- Det er vigtigt, at du kender din historie. Gør du ikke det, er du ilde stedt, så ved du ikke, hvem du er. Så forstår du ikke, hvorfor dit samfund er, som det er, og så mangler du forudsætninger for at træffe beslutninger, hvis de skal træffes på baggrund af forståelse og indsigt, siger museumsdirektøren.

De senere år har museets besøgstal været på 250.000-280.000. Udover at blive betaget af det smukke slot, den imponerende slotskirke og den overdådige barokhave byder museet gæsterne på faste udstillinger og mange særudstillinger. De besøgende er både turister fra store dele af verden og danskere.

- Det er min drøm, at de får en historisk forklaring på, hvordan de er blevet til det, de er, og hvordan vores historie er blevet til det, den er. At folk fra andre kulturer lærer om, hvad vi har for en kultur i Danmark, hvad vi er rundet af gennem århundrederne, siger Mette Skougaard og tilføjer:

- Og at vi som museum kommer på verdenskortet.

Læs hele interviewet i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede