24. marts 2019
Mette Frederiksen gæstede torsdag formiddag Grundtvigs Højskole. Foto: Kim Rasmussen
Mette Frederiksen gæstede torsdag formiddag Grundtvigs Højskole. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mette F: SV-regering er utænkelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette F: SV-regering er utænkelig
Hillerød - 11. oktober 2018 kl. 22:01
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstre og Socialdemokratiet i Hillerød konstituerede sig i november sidste år sammen og fordelte dermed for første gang i flere år magten og posterne imellem sig med Kirsten Jensen (S) som borgmester og Klaus Markussen (V) som viceborgmester.

Men selvom Mette Frederiksen lægger op til, at der skal samarbejdes hen over midten, hvis hun bliver statsminister, så afviser hun at gå i regering med Venstre.

- Det ser jeg ikke for mig. Meget på Christiansborg kan blive inspireret af det, der sker i kommunerne, for mange kommuner har konstitueret sig bredt, og det giver en stabilitet om budgetlægning og det at få konsolideret de beslutninger, der bliver truffet. Det var også traditionen på Christiansborg, indtil Anders Fogh kom til. Før Anders Fogh havde vi ikke blokpolitik i Danmark. Anker Jørgensen baserede altid sin økonomiske politik på, at et af de borgerlige partier skulle være med. Det er i virkeligheden med Fogh, at vi får den skarpe opdeling med blå og rød blok, og den, tror jeg, når sin endestation ved næste valg, og det mener jeg, er godt for Danmark, siger Mette Frederiksen til Frederiksborg Amts Avis.

Hun vil i stedet gå til valg på at danne en S-mindretalsregering.

- Hvis jeg anbefaler en SV-regering, så ville jeg gå til valg på det, men jeg anbefaler en S-mindretalsregering, fordi det er den, der i mine øje, vil være den mest manøvredygtige både på velfærd og på det grønne, hvor Venstre ikke er en naturlig samarbejdspartner og på udlændige, hvor Venstre så er en mere naturlig samarbejdspartner. Men for at vi kan gøre alle tre ting på en gang, så tror jeg, at en S-mindretalsregering er den mest manøvredygtige regering.

Hvad skulle der til for at en SV-regering kunne lade sig gøre?

- Der skal rigtig, rigtig meget til. Der skal først og fremmest et tilsagn fra et borgerligt parti om at ville velfærdssamfundet. I de tre år, hvor Løkke har siddet, har de hver eneste gang, de har fået muligheden, skåret og så lige op til valget, gør de det modsatte. Det, synes jeg ikke, er særligt troværdigt, siger Mette Frederiksen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede